Britanski kardinal usporedio gay brakove s ropstvom: Sramote se države koje ih uvedu

BRITANSKI kardinal Katoličke crkve Keith O'Brien osudio je gay brakove kao zastranjenje te ih je usporedio sa ropstvom i pobačajem.

Smatra da se sramote one države koje uvedu homoseksualne brakove zbog toga što idu protiv "prirodnog zakona". Dodaje kako će usvajanje istospolnih brakova dovesti do daljnjeg propadanja društva u nemoral, piše Telegraph.

Povezao gay brakove s ropstvom

U BBC-jevom programu Radio 4 je rekao da će legalizacija istosplonih brakova dovesti do "daljnjeg zastranjenja te će društvo još više propasti u nemoral". Ovi navodi su samo nastavak iznošenja njegovih kontroverznih stavova koje je napisao u Sunday Telegraphu gdje je povezao gay brakove s ropstvom.

"Na tranutak zamislite da vlada odluči legalizirati ropstvo, no uvjerava nas da nitko neće biti prisiljen držati roba", napisao je kardinal koji objašnja da bi Velika Britanija dozvoljavanjem gay brakova odbacila ne samo svoje standrade, već i one iz UN-ove Deklaracije o ljudskim pravima gdje stoji da je "brak zajednica muškarca i žene".

"Prirodni zakon nas uči što je brak. Prirodno je da muškarac i žena budu zajedno zbog rađanja i odgajanja djece i zbog njihove uzajamne ljubaci", kazao je kardinal O'Brien te dodao kako zemlje koje dopuštaju homoseksualne brakove krše ljudska prava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.