Britanac osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva američkog vojnika u Iraku

Ilustarcija: FAH

BIVŠI londonski taksist proglašen je krivim za ubojstvo američkog vojnika 2007. godine u Iraku. Vojnika je na cesti ubila bomba koju je sastavio optuženi i zbog čega je osuđen na doživotni zatvor u kojem mora provesti minimalno 38 godina, piše The Wall Street Journal.

Riječ je o 38-godišnjem Britancu Anisu Sardaru koji je 2014. uhićen i optužen za ubojstvo 34-godišnjeg vodnika Randya Johnsona koji je poginuo 2007. godine prilikom detonacije bombe ispod oklopnog vozila. FBI je na ostacima naprave koja je ubila Johnsona kao i na bombama koje su postavljene uz istu cestu u predgrađu Bagdada, pronašao Sardarove otiske prstiju.

Sardar je bombe sastavljao u susjednoj Siriji i zatim ih slao u Irak. Njegova kazna spada među najteže koje britansko sudstvo dopušta. Naime, prema tamošnjem zakonu doživotna kazna zatvora ne znači nužno da će osuđenik ostatak života provesti iza rešetaka nego da će u zatvoru provesti barem određeni broj godina prije nego li se uopće i pomisli na eventualno oslobađanje. Za najteže zločine obično se određuje minimalno 30 godina kazne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.