Borba protiv ACTA-e se nastavlja, nova prijetnja zove se INDECT



ACTA je zaustavljena, a sada slijedi novi otpor protiv mogućih novih propisa, pozivaju svjetski internetski aktivisti naglašavajući kako su zajedničkim snagama doprinijeli da Europski parlament odbaci u srpnju ACTA sporazum .

U INDECT uloženo 11 milijuna eura

Nova prijetnja slobodama na internetu naziva se Projekt INDECT koji je u pripremi, a njemački blog Netzpolitik.org koji je bio žarište borbe protiv ACTA-e danas ponovno poziva na masovne prosvjede.


Kako objašnjava Deutsche Welle u svom tekstu, INDECT, skraćeno od "Intelligent information system supporting observation, searching and detection for security of citizens in urban environment", međunarodni je istraživački projekt za nadzorne sustave, a Europska unija financira ga sa 11 milijuna eura.

Projekt je pokrenut 2009. i u zadanom roku od pet godina u okviru INDECT-a trebale bi biti razrađene metode za predviđanje masovnih panika, ali i zločina. U te svrhe trebali bi se koristiti video nadzor i biometrijske metode raspoznavanja lica, a možda i bespilotne robotske letjelice. Uz pomoć ovih tehnoloških naprava javni bi se prostor trebao nadgledati s ciljem pronalaženja upečatljivih obrazaca ponašanja koji nisu pobliže definirani.

Ne mogu nam uzeti naša temeljna prava!

"Nemojmo stajati i gledati kako oduzimaju naša temeljna prava“, poručuju članovi globalne skupine Anonymus. Protiv INDECT-a već su održani manji prosvjedi ovog tjedna i to u Njemačkoj, Belgiji, Austriji, Češkoj i Francuskoj.

"Prosvjedujmo protiv INDECT-a isto onako kako smo početkom godine prosvjedovali protiv ACTA-e“, poziva građane voditelj ureda Europske komisije za svemirska istraživanja, sigurnost i globalni nadzor Marco Malacarne prenosi Deutsche Welle na kraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.