"Boras nije nikada izjavio da je Čolaka uputio na suoptuženog Protegu"

Foto: Hina

Poštovani

sukladno Zakonu o medijima ( NN59/04,84/11,81/13) čl.40., 41. i 42.molimo da se objavi ispravak objavljene informacije kojom su povrijeđena prava i interesi Slavena Čolaka, bez promjena ili dopuna na  istom ili  istovrijednom mjestu programskog prostora na istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi tako da  iz naslova bude  vidljivo da se radi o ispravku. Sukladno zakonu ispravak mora biti objavljen u prvom programskom sadržaju nakon primitka ispravka te se zajedno s njim ne može objaviti komentar tog ispravka ili odgovor na ispravak.
Sukladno zakonu naglašavam da ne želim da se ispravak objavi među reagiranjima i pismima čitatelja već na istom ili istovrijednom mjestu na kojem je objavljena informacija na koju se ispravak odnosi.
Ispravak se odnosi na informaciju objavljenu na portalu Indeks.hr dana  11.09.2014.g.

Pod naslovom: SLUČAJ BANKOMAT: ZBOG EKONOMIČNOSTI POSTUPKA OPTUŽENI NISU DAVALI ISKAZE VEĆ SU PROČITANI NJIHOVI RANIJI 

Poštovani,

želim vjerovati da se radi o nenamjernoj pogrešci obzirom da je vijest objavljena na Vašem portalu pod naslovom „SLUČAJ BANKOMAT: ZBOG EKONOMIČNOSTI POSTUPKA OPTUŽENI NISU DAVALI ISKAZE VEĆ SU PROČITANI NJIHOVI RANIJI“ prenesena od HINE.

Slijedom navedenog, molim da sukladno zakonu o medijima izvršite ispravak neistinitih navoda objavljenih na portalu Index.hr dana 10.09.2014.g., a u kojem tekstu se navodi, citiram:

Svjedok Florijan Boras, bivši saborski zastupnik te član visokog suda časti HDZ-a kazao je u istrazi da je dvojicu optuženika Svetimira Gadžu i Slavena Čolka, koji su prema optužnici bili povlašteni klijenti, uputio na suoptuženog bivšeg predsjednika uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protegu. Boras je ispričao da je Čolku posudio tri milijuna kuna, koje mu nije vratio, te da mu se Čolak žalio na rad HPB-a jer mu je za dobivanje kredita za kupnju Šmidhena u Samoboru postavljala nemoguće uvjete.“

Navedene tvrdnje objavljene na portalu Index.hr nisu točne. Osim što je pročitan iskaz,  na održanoj raspravi dana 10.09.2014.g., gospodin Florijan Boras je svjedočio i neposredno, te odgovarao na postavljena pitanja.

Gospodin Florijan Boras nije nikada izjavio da je Slavena Čolaka uputio na suoptuženog bivšeg predsjednika uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protegu. Takvo što gospodin Boras nije izjavio niti kao svjedok u istražnom postupku, niti je isto izjavljeno od gospodina Borasa na održanoj raspravi dana 10.09.2014.g. kada je čitan i njegov iskaz iz istrage.

Gospodin Boras je dao iskaz kako nije bio u dobrim odnosima sa Protegom i Kirinićem, jer citiram; „su oni znali da je moj kandidat za predsjednika uprave HPB-a bila druga osoba i to je na neki način uvijek visilo u zraku“.

Također,gospodin Boras je na održanoj raspravi dana 10.09.2014.g. dao neposredan iskaz kako sa Protegom a niti bilo kime drugim iz Hrvatske poštanske banke  nikada nije razgovarao vezano uz kredite Slavena Čolaka u HPB-u.

U daljnjem tekstu se neistinito navodi, citiram: „Boras je ispričao da je Čolku posudio tri milijuna kuna, koje mu nije vratio, te da mu se Čolak žalio na rad HPB-a jer mu je za dobivanje kredita za kupnju Šmidhena u Samoboru postavljala nemoguće uvjete.“

Navedena rečenica je izvađena iz konteksta, te je zlonamjerno nadopunjena da bi se stekao krivi dojam kako isti govori o kreditima za kupnju Šmidhena.

Izjava gospodina Borasa glasi, citiram:   
„Ono što o odnosu Slavena Čolaka i Hrvatske poštanske banke se sjećam iz priče Slavena Čolaka jest da je on iskazivao nezadovoljstvo radom Hrvatske poštanske banke zato što nisu brzo rješavali njegove zahtjeve za kredit. Znam da je Inter media public d.o.o. imala kredite u Hrvatskoj poštanskoj banci.

Inače, Čolak se znao žaliti na rad Hrvatske poštanske banke, govorio je da mu u Banci postavljaju nemoguće uvjete, da nikad nije dobio kredit na vrijeme. „

Molim da se tekst ispravka objavi pod naslovom istih dimenzija.

Posebno napominjem, neistinito informiranje javnosti u sudskom procesu iskonstruiranom od strane tužiteljstva u kojem nema niti prekršajne, a kamoli kaznene odgovornosti Slavena Čolaka, te u kojem sudskom postupku tužiteljstvo ne raspolaže niti sa materijalnim, niti sa personalnim dokazima, jer takvi dokazi ne postoje, može prouzročit nesagledivu  štetu kako meni osobno, tako i tvrtkama koje zastupam.

Slijedom navedenog, molim da objavite ispravak informacije na način kako je to propisano zakonom o medijima ( NN59/04,84/11,81/13) čl.40., 41. i 42.

Radi objektivnosti izvještavanja i što kvalitetnijeg informiranja javnosti ukoliko interes iste postoji, predlažem da medijski popratite sva naredna zakazana ročišta i ispitivanja svih svjedoka optužbe, a za sve potrebne informacije stojim Vam i osobno na raspolaganju.

S poštovanjem,
Slaven Čolak

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.