Boca Todorićeve vode u inozemstvu upola jeftinija nego u Hrvatskoj

Screenshot: Facebook

DA JE proizvode Ivice Todoriće nemoguće izbjeći gdje god u regiji se nalazite, stara je stvar. Ali ono što nije toliko poznato je činjenica da najbogatiji hrvatski tajkun iste proizvode u susjedstvu prodaje po znatno nižim cijenama nego u Hrvatskoj.

Upozorio je na to jedan hrvatski turist u obližnjoj Makedoniji, te svoje frustracije podijelio na Facebook stranici Živog zida.

"Meni je ovo prelilo čašu i želim da svi u RH znaju za ovo. Nalazim se 1000 km van Lijepe naše na jugu Makedonije i kupujem hrvatske proizvode gotovo 50 posto jeftinije nego kod kuće", napisao je iznervirani kupac na Facebooku, te priložio fotografiju boce obične vode Jana od litru i pol koja u Makedoniji košta 29 dinara.

Kada se to preračuna u kune, ispada da litru i pol Todorićeve vode Makedonci plaćaju 3,3 kune. U Hrvatskoj ista ta voda, na policama Konzuma koji je također u vlasništvu Todorićeve grupacije Agrokor, košta 5,49 kuna.

"Ovakav način pokazuje da se hrvatski narod sistematski vara i da ta prevara traje već dva desetljeća. Nije to samo ovdje u Makedoniji, već i u Sloveniji, BiH, Srbiji pa čak i u Queensu u Americi. Svugdje su hrvatski proizvodi jeftiniji", piše ovaj ljutiti Hrvat, koji tvrdi da su u Makedoniji jeftiniji i proizvodi drugih hrvatskih firmi, poput Kraša.

Usporedbe radi, PDV u Hrvatskoj iznosi 25 posto, a u Makedoniji 18 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.