Blaž Zgaga: Mesiću je bilo obećano mito u aferi Patria

Foto: HRT

"STJEPANU MESIĆU i Franji Greguriću bilo je obećano mito u aferi Patria", izjavio je u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" slovenski novinar Blaž Zgaga.

Sud u Finskoj je, podsjećamo, nepravomoćno osudio dvojicu menadžera Patrije zbog podmićivanja u prodaji oklopnih vozila Hrvatskoj 2007. godine. Finci međutim nisu utvrdili koje je u Hrvatskoj mito bilo namijenjeno, a i Uskok je priopćio da nisu uspjeli pronaći nikakve dokaze protiv hrvatskih dužnosnika.

"Možda nema dokaza da je netko primio mito, ali prema prema zakonu u Hrvatskoj kazneno djelo nije samo primanje mita nego i obećanje za primanje mita. U presudi se kaže da je bilo namijenjeno 5 posto mita", rekao je Zgaga.

Zgaga tvrdi da je plan bio da se novac isplati nakon završene transakcije i to preko posrednika Wolfanga Reidla i Waltera Wolfa.

"Pohlepa na obje strane bila je prejaka, a tražio se novac unaprijed. Ugovor u Hrvatskoj je potpisan u listopadu 2007 godine, a mjesec dana kasnije bio je isplaćen neki iznos za hrvatski lanac, ali se iznos ne zna jer je poslovna tajna", tvrdi Zgaga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.