Bivši šef CIA-e i NSA našalio se rekavši da bi volio vidjeti Snowdena na popisu za odstrel

Foto: Guliver Image/Getty Images

BIVŠI šef NSA-e i CIA-e Michael Hayden našalio se rekavši da bi "volio vidjeti Edwarda Snowdena na svom popisu", što su strani mediji protumačili kao popis onih koji trebaju biti ubijeni.

Govoreći o Edwardu Snowdenu jasno je da ga CIA i NSA ne ljube, a tako ni bivši šef tih organizacija koje su osramoćene Snowdenovim otkrićima. Na jučerašnjoj je raspravi istaknuo da je svjestan Snowdenove nominacije za Europsku nagradu za ljudska prava. "Moram priznati da sam u nekim trenucima prošlih mjeseci razmišljao o tome da gospodina Snowdena nominiram za jedan drugi popis", rekao je na raspravi koju je organizirao Washington Post.

Publika se na nasmijala, a republikanski zastupnik Mike Rogers, čelnik američkog Odbora za obavještajne službe, pružio mu je potporu: "Ja vam mogu pomoći s tim", rekao je.

Iako nije specificirao o kakvom se popisu radi, svi su shvatili ideju. Hayden je i ranije oštro rogoborio protiv Snowdena, ali natuknuvši da bi ga stavio na "popis", verbalni je rat dosegao novu razinu.

Ranije je Snowdenove pristaše i pomagače nazvao teroristima "od dvadeset i nešto godina koji nisu razgovarali sa suprotnim spolom pet ili šest godina", a Snowdena nazvao "moralno arogantnim mladićem" koji će vjerojatno "završiti kao alkoholičar".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.