Bivši dekani splitskog Pravnog fakulteta pod istragom zbog rastrošne reprezentacije

Foto: srednja.hr

BIVŠI dekani splitskog Pravnog fakulteta Dragan Bolanča i Boris Buklijaš pod istragom su policije i Državnog odvjetništva zbog neuobičajeno visokih troškova reprezentacije.

Za njihovog se mandata trošilo značajno više nego za mandata ostalih dekana pa istražna tijela, temeljem anonimne kaznene prijave, utvrđuju je li bilo nezakonitosti u poslovanju fakulteta.

Dekan Čizmić: Ne mogu ništa kazati dok traje istraga

Aktualni dekan Pravnog fakulteta u Splitu Jozo Čizmić, nažalost, nije bio u situaciji komentirati slučaj.

"Ne mogu ništa kazati dok traje istraga", ogradio se Čizmić.

Ručkovi, večere, sitnice i darovi, terenac kojeg na Fakultetu nitko nikad vidio nije...

Kolege s Pravnog fakulteta upoznate su, pak, već duže da je policija uključena u istragu.

"Izvidne radnje obavili su još u studenom prošle godine. I onda je sve utihnulo. O prijavi se, inače, naveliko pričalo po fakultetu, a sve, naravno, zanima što će se dogoditi s tim. Uz ručkove, večere, razne darove i sitnice, spominjao se i nekakav terenac, ali to vozilo nikad nitko na Fakultetu nije vidio. To je bio nekakav fantom", kaže nam jedan profesor splitskog Pravnog fakulteta. 

"Nije problem ako je na ručku ili večeri bilo 11 umjesto 10 tanjura, ali ako ih je bilo 100, onda to jest sumnjivo", slikovit je bio drugi kolega.

Prijavljeni nakon zapošljavanja Bolančine kćeri?

Na splitskom Pravnom fakultetu, inače, već neko vrijeme traje sukob zbog zapošljavanja kćeri Dragana Bolanče, o čemu je Index već pisao prije nešto više od godinu dana.

Problem i dalje nije riješen unatoč angažmanu Ministarstva znanosti. Naši sugovornici nam navode da su zbog isforsiranog zapošljavanja, i Bolanča i Buklijaš, pod čijim je mandatom to napravljeno, na fakultetu skupili dosta protivnika pa se i ova kaznena prijava može smatrati nekakvom posljedicom tog sukoba. 

Slavio na Bačvicama: Bolanča bio među prvim čestitarima Baldasaru

Slučaj je posebno neugodan za Bolanču, koji je dugogodišnji prorektor splitskog Sveučilišta i desna ruka rektora Ivana Pavića, koji o problemima svog bliskog suradnika začuđujuće ništa ne zna unatoč tome što je policija izvide radila prije pola godine.

Ne iznenađuje to. Upravo je Bolanča bio taj koji je branio treći mandat Ivana Pavića, čak i nakon presude Upravnog suda koja mu je osporila to pravo.

Bolanča je, inače, rezultate drugog kruga izbora čekao u sjedištu splitskog SDP-a na Bačvicama. Bio je jedan od prvih čestitara novom gradonačelniku Ivi Baldasaru.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.