Bivšem kickboxeru smanjena kazna za šverc marihuane

Screenshot: YouTube

VRHOVNI sud zaključio je slučaj Josipa Bodrožića, nekada uspješnog kickboxera, koji je 2010. godine uhićen s dva kilograma marihuane. Travu je preuzeo od Dragana Stojića na Čiovu u kući koju je koristio s bivšom djevojkom Katarinom Jezidžić. Policija je marihuanu pronašla u sjedalu Bodrožićevog motocikla Yamaha. U kući na Čiovu nađeno je tek 17 grama marihuane.

Početkom 2013. godine Bodrožić je osuđen na dvije godine zatvora, Stojić je dobio dvije godine i osam mjeseci, dok je Jezidžić oslobođena optužbe. Vrhovni sud je potvrdio nepravomoćnu presudu, tek je za tri mjeseca smanjio kaznu Bodrožiću. Učinjeno je to zbog njegovih obiteljskih prilika, doznajemo od branitelja Hrvoja Alajbega. Bodrožiću je umro otac, on se, pak, oženio i dobio dijete.

USKOK nije dokazao da se snimljeni razgovor može jednoznačno tumačiti

USKOK se žalio na oslobađajuću presudu za Jezidžić, koju je u ovom postupku zastupao branitelj Jadran Franceschi.

Ustvrdili su kako je aktivno sudjelovala u švercu sa ostalim okrivljenicima pa tako i prilikom prenošenja marihuane iz BiH početkom lipnja 2010. godine. USKOK je sugerirao da je dokaz za to sadržaj snimljenog razgovora sa Stojićem, iz čega proizlazi da ga je pratila automobilom i telefonom upozoravala i obavještavala.

Vrhovni sud je, pak, zaključio da razgovor dopušta i tumačenje kakvo sugerira USKOK, ali ne jednoznačno. Smatraju da je razgovor moguće protumačiti i onako kako to u obrani prezentira Jezidžić, koja je objasnila kako su tog dana ona i Stojić otišli u Hercegovinu kako bi joj kupili mobitel i laptop. Stvari je, tvrdi Jezidžić, Stojić prenio preko granice pješice.

Kako u konkretnom slučaju nije bilo moguće sa izvjesnošću protumačiti sadržaj snimljenog razgovora jer ne upućuje nedvosmisleno na aktivnu ulogu optužene, Vrhovni sud dao je za pravo prvostupanjskom sudu, koji je oslobodio po načelu "in dubio pro reo".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.