Barbarski ritual u Indiji: Svećenici bacaju djecu s vrhova hramova da bi bila sretna i zdrava

ŠOKANTAN i barbarski ritual u kojemu svećenici bacaju bebe s vrha hramova, u Indiji se održao do današnjih dana. Iako je zabranjen zakonom, svećenici i roditelji uvjereni su da on djeci donosi sreću u životu.

Prizori uplakanih beba, koje na vrhu hramova za noge drže svećenici, spremni da ih bace s visine i do 10 metara, u Indiji su već postali uobičajeni. Možda se čini kao neki horor film, ali zapravo se radi o drevnom ritualu koji navodno donosi djeci sreću u blagostanje u životu.

Svećenici s vrha hrama bacaju djecu, a roditelji ih hvataju uz pomoć zategnutih tkanina. Ovaj se običaj održava svake godine u državi Karnataka i poprilično je uznemirio aktiviste za dječja prava, koji su ga nazvali barbarskim i zatražili od vlasti da počnu ozbiljnije kažnjavati one koji takve rituale provode.

Vjeruje se da Hinduisti i Muslimani već stoljećima provode ovaj ritual. Video snimljen 2009. godine prikazuje prestravljeno dijete u rukama indijskog svećenika, koji ga prvo dobro protrese i potom baci s visine od 10 metara. Na tlu dijete pokušavaju na deku uhvatiti lokalni stanovnici.

Iako je i sam čin bacanja za dijete poprilično traumatičan, to ne predstavlja kraj rituala. Nakon što ga uhvate, dijete prvo moraju dotaknuti gotovo svi okupljeni, a tek potom može biti vraćen svojim roditeljima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.