Bandić nabavlja automobile za skoro 9 milijuna kuna!

Foto: Hina

BANDIĆ je sredinom veljače, kad je u javnosti odjeknula afera s Vladinom nabavom automobila, izjavio kako se vozi u četiri godine starom Passatu te da ga nema potrebe mijenjati, a dodao  je i kako možda jedan dan na posao dođe - kočijom. Iz Grada Zagreba tada su poručili kako su vozni park smanjili za dvije trećine posljednjih godina.

Samo nekoliko tjedana kasnije, u Narodnim novinama osvanula su dva natječaja Grada Zagreba, prvi vrijedan 700 tisuća kuna bez PDV-a za najam vozila te drugi vrijedan 8 milijuna kuna bez PDV-a!

Za najam traži devet vozila, a putem leasinga traži 23 vozila.

Putem leasinga nabavit će 13 vozila srednje klase - trovolumen koji, između ostalog moraju imati dvozonski automatski klima uređaj, kožni upravljač, kožnu ručicu mjenjača i ručne kočnice, dvostruku ispušnu cijev, minimalno šest zvučnika....

U drugu grupu spadaju još četiri trovolumena srednje klase, koji uz gore navedeno moraju imati i alu naplatke 19 cola s gumama 225/45 R19, ultrazvučnu pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, grijanja sjedala, audio sustav s 11 zvučnika, itd....

Osim toga traži i kombi vozilo, furgon vozilo i teretno vozilo.




Zagrebački SDP: Na kraju svaki populizam skupo košta

"Nedavno je gradonačelnik najavio da će štedjeti na vozilima, a sada nabavlja nova. Prosječna vrijednost jednog vozila od skoro pola milijuna kuna teško se može nazvati štednjom. Na kraju svaki populizam skupo košta. Jedno se govori, drugo misli, a treće radi.

Mnogi ljudi teško žive i bez posla su, novi skupi automobili za gradsku upravu sigurno im neće pronaći posao.

Siguran sam da su uvjeti natječaja za nabavku vozila mogli biti skromniji. Apeliram na odgovorne ljude iz gradske uprave da ponište natječaj, a za vozila koja su neophodna raspišu novi sa skromnijim kriterijima.

Gradska uprava mora biti svjesna da troši teško zarađeni novac poreznih obveznika te je dužna postupati savjesno, pritom brinući o svakoj kuni.

Bio bih sretniji da su prihvaćeni SDP-ovi amandmani na proračun, sad bi domovi za starije i nemoćne bili jeftiniji i povećali bi broj stipendija za socijalno ugrožene studente i učenike. To je potrebnije od skupih automobila.

To je alternativa koju nudimo, treba brinuti o građanima kojima je potrebno pomoći, umjesto da brinemo u čemu ćemo se voziti", poručio je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Zagreb, Davor Bernardić.

Bandić će se voziti u svom Passatu dok mu ne otpadne guma


Stigle su i prve reakcije gradonačelnika Milana Bandić na nabavu novih automobila. "Grad Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji je u zadnjih pet godina smanjio broj automobila za 60 posto", prvi je komentar gradonačelnika Milana Bandića na nabavku novih automobila.

Bandić pritom pojašnjava:

"23 automobila koji se nabavljaju su zamjena za dotrajale automobile i leasing koji je izašao prije godinu i pol dana. Cijena koja će biti definirana u natječaju bit će sigurno 20 posto manja nego što je bio leasing prije 4,5 godine".

U novim automobilima gradonačelnik Bandić neće se voziti, kaže prvi čovjek grada i pojašnjava:

"Jer se gradonačelnik vozi u automobilu Passat čiji je leasing počeo prije 4,5 godine i trajat će do konca mog mandata. Krpat ćemo to i popravljati. I neće mi se ništa dogoditi".

Gradonačelnik je u svom stilu nadodao.

"I treće, gradonačelnik Bandić će se voziti u svom mandatu dok mu ne otpadne guma".

"Gradska skupština Grada Zagreba nije bila upoznata s provedbom natječaja, nikakvo vozilo nije naručila, niti ga želi preuzeti"

O nabavci automobila oglasila se i Gradska skupština Grada Zagreba:


"6. ožujka 2014.  iz Službe za informiranje Ureda gradonačelnika, dobili ste informaciju o narudžbi vozila za gradsku upravu.

Želimo ispraviti netočnu informaciju koju ste dobili u toj izjavi, a to da je jedno od naručenih vozila i vozilo za predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.

Gradska skupština Grada Zagreba nije bila upoznata s provedbom natječaja, nikakvo vozilo nije naručila, niti ga želi preuzeti, a cjelokupni natječaj se odnosi, isključivo, na nabavu vozila za gradsku upravu", stoji u priopćenju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.