Baldasar protjerao jahte sa Zapadne obale, Kerum u šoku - ostat će bez gostiju za kafiće

Foto: Zvonimir Barišin / Cropix

PREMDA novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ispod stola dogovara koaliciju sa starim gradonačelnikom Željkom Kerumom, zajednički jezik oko Zapadne obale još uvijek nisu našli.

Frka je ispala kada se pred hotel Marjan vezala luksuzna jahta Lucky Me. Zapovjednika je posjetila inspekcija i naložila da se prebace u obližnju ACI marinu. Zašto, zakukao je Kerum. Zato jer Zapadna obala nema koncesiju za nautički turizam, objasnio je lučki kapetan Boris Matošić. Baldasar, pak, za jahte na Zapadnoj obali ne želi ni čuti, to bi u njegovoj viziji trebala biti šetnica, a ne mjesto za polugole nautičare. Ispao je i problem, što Grad bez koncesije ne može ništa naplatiti pa se nautičari u gradskoj luci, kao i dosad vezuju - gratis.

Baldasar radi gubitak Kerumovim kafićima

Kerum je, malo reći, šokiran. On je Zapadnu obalu vidio u sasvim drugačijem svjetlu, odnosno, namjeni. Upravo zbog toga je i zakupio dva od moguća tri kafića na Obali. Gotovo pa da se nitko nije javio jer je najam bio astronomski. Kerum nam se čak i požalio da ga neopravdano prozivamo, jer će njegovi kafići sigurno biti na gubitku. A evo, sada se može konstatirati da će gubitak biti i nešto veći od planiranog, jer bez skupih jahti i platežno sposobnih nautičara i zarada u kafićima bit će daleko od očekivane.

Split je ponovno Malo misto

Baldasar ima dugogodišnje iskustvo u turizmu pa valja očekivati poteze koje će pozdraviti struka, a nadajmo se i građani koji su mu poklonili glas. Većeg sukoba s Kerumom ipak ne bi trebalo biti s obzirom da SDP ima velike planove da HDZ stjera u mišju rupu, kako u Gradu Splitu, tako i u Županiji splitsko-dalmatinskoj. Za to im je, pak, prijeko potreban HGS s deset mandata u skupštini i pet mandata u vijeću.

Baldasarova slagalica nastavak je stare suradnje Keruma sa SDP-ovim veteranima Marinom Jurjevićem Bajom i Veljanom Radojkovićem, koji bi se, u slučaju da se ostvare nakane SDP-ovaca, mogao naći u krajnje neuobičajenom situaciji da kao predstojnik Ureda državne uprave sazove konstituirajuću sjednicu Županijske skupštine na kojoj će biti postavljen za predsjednika iste. Split kao da se vratio u doba Malog mista.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.