Argentina će se UN-u žaliti na "militantne Britance"

ARGENTINSKA predsjednica Cristina Fernandez optužila je Veliku Britaniju da ponovno "militarizira južni Atlantik", aludirajući na činjenicu da su Britanci na Falklandsko otočje dopremili svoj najjači bojni brod HMS Dauntless.

"Ako postoji jedna stvar koju ćemo sačuvati osim naših prirodnih resursa, to je regija u kojoj vlada mir", kazala je Fernandez, dodavši da će ministarstvo vanjskih poslova uložiti službenu protestnu notu u Vijeću sigurnosti i Općoj skupštini UN-a.

Osvrnula se na i na činjenicu da su Britanci ratnih brodova na Falklande dopremili i princa Williama, i to u uniformi. "Voljeli bi ga tu vidjeti u civilnoj odjeći, a ne u punoj ratnoj spremi", kazala je Fernandez.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Britanaca. "Ne militariziramo Atlantik. Naša defenzivna orijentacija na Falklandima ostaje nepromijenjena. Slanje HMS Dauntlessa u regiju je dio rutinskih manevara. Stanovnici Falklanda izabrali su biti Britancima. Njihovo pravo na samoodređenje je nešto što je zacrtano u UN-ovim poveljama", kazala je glasnogovornica premijera Davida Camerona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.