Apel Zavoda: Molimo darujte krv, evo kojih krvnih grupa nemamo

Foto: HZTM

"ZBOG smanjenih zaliha krvi molimo darivatelje svih krvnih grupa da se odazovu na darivanje krvi", poruka je koja stoji na naslovnici internet stranice Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Građanima je upućen apel da se odazovu na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u subotu u Petrovoj 3 od 11 do 14 sati. Ako ne stignete u subotu, možete i bilo koji drugi dan.

Na naslovnoj fotografiji možete vidjeti trenutačno (srijeda ujutro) stanje zaliha krvi prema krvnim grupama. Optimalne količine su između vrijednosti označene kao PREMALE i PREVELIKE ZALIHE.

"Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe ispod oznake PREMALE ZALIHE, molimo Vas da se odazovete na akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema rasporedu darivanja koji je objavljen na našoj web stranici ili kod nas u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, 10 000 Zagreb.

Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe iznad oznake PREVELIKE ZALIHE, molimo Vas privremeno odgodite darivanje dok se zalihe Vaše krvne grupe ne smanje.

Zahvaljujemo Vam na darovanoj krvi u ime svih onih kojima je krv potrebna.

Vaš HZTM", poručuju.

Za više informacija možete kontaktirati i njihov broj telefona 01/46 00 333.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.