Amerikanci ludi za hrvatskim softwareom

Foto: Qualia

HRVATSKA kompanija Qualia poslovna rješenja d.o.o. napravila je aplikaciju za analizu prodaje i poslovno izvještavanje pod nazivom "Qualia Analytics" koju je u samo tjedan dana instaliralo preko 100 trgovaca u SAD-u. Aplikacija se nalazi na Clover App Marketu te je jedna od najtraženijih novih aplikacija.

Platforma Clover jedna je od najbrže rastućih POS platforma na tržištu SAD-a kojom upravlja FirstData, tržišni lider koji procesira preko 50 posto kartičnih transakcija globalno, na preko 6 milijuna lokacija trgovaca.

Deseci tisuća klijenata

"FirstData ima u Zagrebu ured koji se bavi prodajom, preko poznanika sam to saznao i zbog toga smo uspjeli biti prvi u svijetu koji smo uspjeli napraviti nekakvu aplikaciju za Clover", izjavio je za Index direktor Qualie Hrvoje Smolić.

Smolić kaže kako im je Clover zanimljiv jer ima desetke tisuća klijenata poput vlasnika restorana, pizzerija, butika, manjih tvornica i dr.

"Tko god treba nekakav POS uređaj može to kupiti od Clovera i svaka transakcija koja se "pegla" kod njih ide u Cloverov "oblak" čijim podacima mi imamo pristup", kazao je Smolić i dodao da se oko prodaje brine Clover koji ima Market place.

Trgovci aplikaciju koriste svakodnevno

"Odziv je i bolji nego što smo uopće očekivali. Deveti dan smo u produkciji, a u prvih sedam dana preko sto trgovaca je instalirao aplikaciju. Nisu instalirali aplikaciju pa je zaboravili nego je koriste svaki dan i prate promet, prihode i ostale metrike poslovanja. Dobivamo puno upita vezanih za aplikaciju", kazao je Smolić.

Trgovci Analyticsom vrlo intuitivno, prikladnim vizualizacijama prate dnevne ili mjesečne izvještaje, prihode, profit, trendove, najbolje artikle, prodaju po zaposleniku, koliko je plaćanja bilo čekovima, a koliko gotovinom ili karticama… U posljednjoj verziji dodali smo I forecast model u kojem trgovci prate koliko će prihodovati na kraju tekućeg mjeseca ukoliko nastave istim tempom.

Aplikacija radi na svim uređajima, od smartphonea do tableta i desktopa, tako da trgovci provjeravaju situaciju, isto vrijeme ostajući mobilni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.