HRVATSKA ŠOKIRANA 70-godišnja umirovljenica sjekirom smrskala psu glavu

Foto: FaH

"SVI nas zovete i pitate kako je Dobriša Wasco. Cijeli dan smo vani, upravo stigli iz ambulante, njegov doktor i sestra previli su ranu i zasad to sjajno izgleda", napisali su danas iz Skloništa za životinje Prijatelji Čakovec o psu smrskane glave kojeg su pronašli u mjestu Celine.

Počiniteljica je 70-godišnja umirovljenica, neslužbeno doznajemo, a rana je počinjena najvjerojatnije sjekirom. Pas je s otvorenom ranom na glavi, kroz koju se vidio njegov mozak, doveden u azil u Čakovcu.

Umirovljenica je pokušala ubiti psa sjekirom, vidio ju je susjed, spriječio u tome, a pas je pobjegao. Danas je taj susjed otišao na policiju i prijavio je, doznali smo od izvora.

>> UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Ljudsko smeće vučjaka napalo sjekirom, veterinari ga spasili

Policija pokreće istragu

"Za tu informaciju smo doznali iz medija i bez obzira na to što nismo dobili službenu prijavu, ispitat ćemo. Ukoliko utvrdimo elemente kaznenog djela, podnijet ćemo kaznenu prijavu i obavijestiti državno odvjetništvo. Jučer navečer sam to vidio na portalima i danas smo se dogovorili da ćemo ipak ispitati što se dogodilo. Stupit ćemo u kontakt s tom udrugom, preuzeti od njih dokumentaciju, ispitati zna li se tko je vlasnik psa, koje su ozljede i ima li svjedoka događaju", rekao nam je glasnogovornik međimurske policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.