50 milijuna naših kuna država će dati HŽ Cargu

VLADA je na današnjoj sjednici odobrila državnu potporu HŽ-u Cargo od 50 milijuna kuna, koja se provodi kao zajam s rokom povrata od šest mjeseci, s redovnom kamatnom stopom od jedan posto godišnje.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je na sjednici vlade kako se HŽ Cargo javio Ministarstvu sa zahtjevom za hitnu pomoć, s obzirom na to da mu je bitno narušena likvidnost te neće moći ispunjavati poslovne obveze u idućem razdoblju. 

Državna potpora HŽ Cargu od 50 milijuna kuna namijenjena je sanaciji te obvezuje HŽ Cargo na donošenje nužnih mjera plana kriznog upravljanja i plana restrukturiranja.

Potpora se provodi kao zajam s rokom povrata od šest mjeseci s redovnom kamatnom stopom u visini od jedan posto godišnje. Odluka, kazao je Butković, predstavlja akt na temelju kojeg se dodjeljuje potpora, kako je utvrđeno u Smjernicama o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u poteškoćama. 

HŽ Cargo, istaknuo je ministar, već provodi mjere financijske konsolidacije, optimizacije poslovanja te su do sada provedenim mjerama značajno smanjeni troškovi poslovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.