13 američkih sestara iz istog samostana umrlo od korone unutar dva mjeseca

Foto: Facebook/The Felician Sisters

KATOLIČKI samostan u SAD-u priopćio je da je unutar perioda od dva mjeseca 13 njegovih sestara umrlo od koronavirusa.

Dvanaest časnih sestara, između 66 i 99 godina starosti, iz samostana Felician Sisters u Michiganu preminulo je zbog zaraze covidom-19 između 10. travnja i 10. svibnja. Trinaesta žrtva, sestra Danatha Suchyta, prvo je bila u fazi oporavka, no umrla je mjesec dana kasnije.

Sve stradale sestre živjele su u kampusu koji se nalazi u blizini Detroita, a u kojem je nekada živjelo čak 800 sestara, a u nedavno vrijeme njih 65, piše Metro.

Stroge mjere zaštite u samostanu

Ostalim časnim sestrama iz samostana bilo je zabranjeno da prisustvuju pogrebu svojih poznanica i još uvijek im nije dopušteno da ulaze u sobe drugih sestara. Također, za vrijeme ručka samo dvije sestre smiju biti za istim stolom kako bi se smanjio rizik od daljnjeg širenja infekcije.

Glasnogovornik samostana, Christopher Moore, rekao je za CNN da su časne sestre slijedile sigurnosne preporuke, ali da su zbog ograničenih uvjeta i starosti bile ranjive na ozbiljnije simptome zaraze covidom-19.

Mediji navode da je ovakvo masovno stradanje od koronavirusa najgori gubitak života u nekom samostanu u Sjedinjenim Državama od pandemije gripe 1918. godine.

"Pranje ruku, nošenje maski, socijalno distanciranje i redovita dezinfekcija ostaju osnovni dijelovi naše dnevne rutine. Žalimo za svakom sestrom koja nas je napustila tijekom pandemije i izuzetno cijenimo sve one koji nas podržavaju putem molitvi ili drugih načina“, rekla je sestra Mary Christopher.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.