Zvijezda NBA lige i jedan od najboljih razigravača u NBA povijesti stiže kod LeBrona?

Foto: Profimedia

LOS ANGELES LAKERSI zaustavljeni su u finalu Zapadne konferencije ovosezonskog doigravanja u NBA ligi, gdje su ih s 4:0 svladali kasniji prvaci Denver Nuggetsi. LeBron James, Anthony Davies i ostatak momčadi morat će razmisliti o novim licima u svlačionici za pokušaj pohoda na prsten sljedeće sezone, a jedno od onih o kojima se razgovara je Chris Paul.

Lakersi su osnovni dio sezone završili s 43 pobjede i 39 poraza i morali su igrati play-in da bi dohvatili doigravanje. U njemu su svladali Minnesota Timberwolvese, uhvatili sedmu poziciju Zapada i onda krenuli nizati bolje postavljene suparnike.

Sjajan niz Lakersa sve do prejakih Nuggetsa

Prvo su u šest utakmica izbacili druge nositelje Zapada Memphis Grizzliese, a potom i branitelje naslova Golden State Warriorse, također u šest utakmica. Denver se pokazao prejakim. Tek treba vidjeti s kakvim će rosterom Lakersi u novu sezonu, no američki mediji pišu da bi njegov dio mogao biti i Chris Paul.

Jedan od najboljih razigravača svih vremena, veteran s 18 godina staža u NBA ligi još je uvijek pod ugovorom s Phoenix Sunsima, no navodno ga je ta franšiza spremna otpustiti. Lakersi prate situaciju i nadaju se da bi Paul pristao igrati za veteranski minimalac, što bi im omogućilo da zadrže neke od igrača koji su se dokazali kroz sezonu.

Lakersi moraju požuriti

Paul ima još dvije godine četverogodišnjeg ugovora sa Sunsima. Bude li otpušten prije 28. lipnja, pripast će mu 15.8 milijuna dolara. Nakon tog datuma ima zagarantiranih 30.8 milijuna, odnosno dogovorenu plaću za sljedeću sezonu. Time bi postao teže dostupan zainteresiranim klubovima.

Paul je u karijeri igrao za New Orleans Hornetse, LA Clipperse, Houston Rocketse, Oklahoma City Thunder i Sunse. Prošle sezone postigao je prosječno 13.9 koševa (najmanje u karijeri), uz 8.9 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.