Zvijezda Barcelone ulaže u PerkZa i društvo

 FOTO: G2 Esports

ZVIJEZDA Barcelone, André Gomes, jedan je od investitora u esport organizaciji G2 Esports, za čiji League of Legends tim igra i naš Luka " PerkZ" Perković! Posljednja investicijska runda jedne od najvećih europskih esport organizacija usmjerena je na pokušaj da se upravo G2 LoL tim iduće sezona natječe u američkom izdanju najprestižnijeg League of Legends natjecanja, NA LCS-u.

>>Drugi život zvijezde Barcelone: Lud je za videoigrama, zapošljava 30 programera i ulaže u e-sport

>>TAJNI NEYMAROV HOBI Evo kako se zabavlja najskuplji nogometaš na svijetu
 
Investicijska grupa koja je završila seriju ulaganja u G2 Esports uz Gomesa uključuje i Everblue Management, MACRO Ventures te Marc Lemanna, sina najbogatijeg Brazilca, Jorgea Paula Lemanna. Koliko je sredstava prikupljeno kroz investicijske runde nije objavljeno, kao niti kolika je vrijednost organizacije.
 
André Gomes izjavio je kako u današnjem digitalnom svijetu vidi ogroman potencijal u esportu te kako smatra da će buduće generacije to smatrati svojim sportom. Gomes nije prvi među nogometašima koji je odlučio uložiti u esport i industriju videoigara. Njegov suigrač Gerard Pique, osnovao je vlastiit studio za razvoj videoigara, a planira ući u esport. Međutim, Pique bi radije pokrenuo vlastitu esport organizaciju, nego investirao u postojeću. Možda su trebali zajedno krenuti u taj projekt. 
 
 
U proteklih nekoliko mjeseci G2 Esports uspio je prikupiti između 15-35 milijuna dolara, a većina toga namijenjena je za prelazak League of Legends tima iz europskog u američki LoL Championship Series, za što su već podnijeli prijavu. Taj pothvat organizaciju bi mogao koštati 13 milijuna dolara. Osim G2 Esportsa, prijave su podnijele još tri organizacije, Fnatic, Splyce i Misfits. Postoje i određena nagađanja kako G2 Esports također želi i mjesto u Overwatch League, što će ih koštati još nekoliko milijuna, ovisno o gradu koji žele predstavljati.
 
G2 Esports osnovao je Carlos "ocelote" Rodriguez 2013., bivši profesionalni League of Legends igrač koji je igrao kao mid laner za SK Gaming. Po mnogima zlatno doba europskog LoL esporta, koji je tada bio poznat upravo po igračima na toj poziciji. Rodriguez je odlično uspio posložiti i poslovni dio priče te G2 Esports danas ima timove u gotovo svim najvećim esport naslovima, a najpoznatiji su po svojim LoL, CS:GO i Hearthstone timovima, koji su među najboljima na svijetu.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.