Zvezdaši odbili igrati za Crnu Goru protiv Kosova: "Srce im je tako reklo"

Foto: Epa

NOGOMETNI savez Crne Gore raskinuo je ugovor s izbornikom Ljubišom Tumbakovićem nakon što je srpski trener odbio voditi reprezentaciju protiv Kosova (1:1) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Tumbaković je pod pritiskom iz Beograda odbio povesti momčad, a Crna Gora je bila i bez nogometaša Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, koji su odbili igrati protiv Kosova, zemlje koju Srbija, zemlja njihova porijekla, ne priznaje.

"Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni izbornika Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi momčad na utakmici s Kosovom što predstavlja neugodno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom", objavio je Nogometni savez Crne Gore.

Otkrili su i da su Ivanić i Stojković, nogometaši Crvene zvezde, bili pod pritiscima da ne igraju.

"Članovi Izvršnog odbora izrazili su veliko žaljenje što su pritisci pojedinih krugova učinili da u ovoj važnoj utakmici ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić te što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport."

Skandal je već dva dana glavna tema u nogometnoj Srbiji i Crnoj Gori, a cijelu priču je komentirao trener Zvezde Vladan Milivojević. Milivojević je potez svojih igrača Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića ovako objasnio:

''To je njihova odluka. Jednostavno, nije im bilo lako, odlučili su tako i napravili su ono što im srce govori. Donijeli su pravu odluku. Ako niste maksimalno koncentrirani, onda to nije to.'' Onda su ga pitali za slučaj Tumbakovića:

''Ne mogu komentirati takvu odluku. Ako su oni tako odlučili, ja ih podržavam u tome. Najbolje bi bilo da pitate njih.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.