Zvezda vratila srpsko košarkaško čudo. Previđaju mu top 5 na NBA draftu

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro/ABA League

NAJVEĆI hit-igrač ABA lige, 18-godišnji srpski razigravač Nikola Topić, nakon fantastičnog prvog dijela sezone na posudbi u Megi, vratio se u Crvenu zvezdu, s kojom je ovog ljeta potpisao četverogodišnji ugovor.

Ovaj 198 cm visoki bek, MVP ovogodišnjeg Europskog U-18 prvenstva, na početku sezone nije imao mjesta u zvijezdama i strancima nakrcanoj momčadi Zvezde, pa je otišao na jednogodišnju posudbu u Megu, u kojoj je u 13 utakmica bilježio prosjeke od 18.6 poena, 3.7 skokova i 6.9 asistencija te vodio momčad do omjera 6-7.

Izvrsnim igrama dokazao se matičnom klubu, koji ga je povukao s posudbe u zimskom prijelaznom roku. Zasad nije jasno kakvu će ulogu Topić imati u euroligaškoj momčadi, ali Zvezda ga vjerojatno nije vratila da bi ga držala na klupi.

Top 5 na NBA draftu?

Osim Zvezdi, Topić je zapeo za oko i NBA skautima. Uoči sezone procjenjivalo se da bi na draftu 2024. mogao biti izabran u "lotteryju", odnosno među prvih 14, ali zbog odličnih igara u Megi i loše konkurencije na američkim sveučilištima, sad već kotira kao jedan od prvih pet pickova. Iako s Beograđanima ima višegodišnji ugovor, u njemu postoje izlazne klauzule za NBA ligu.

U ABA ligi je treći u poretku za MVP-ja, iza Zadrova genijalca Luke Božića te Kenana Kamenjaša, koji je, poput Topića, u zimskom prijelaznom roku promijenio momčad i iz SC Derbyja se vratio u Budućnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.