ZUBAC U PROBLEMIMA Lakersi grade momčad za LeBrona, stigao i Bogut

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVICA ZUBAC otkazao je nastup u reprezentaciji uoči Eurobasketa s obrazloženjem kako mu je iz njegova kluba LA Lakersa savjetovano da ljeto provede radeći individualno, kako bi se što bolje spremio za novu sezonu.
 
''U klubu su mi rekli da moram puno raditi na svome tijelu. Odredili su mi individualne treninge s Kareemom Abdul-Jabbarom i to je prilika koju ne smijem propustiti. Rekli su mi da ozbiljno računaju s Brandonom Ingramom i sa mnom, već sad je gotovo cijela momčad na okupu, puno ćemo raditi i uigravati se tijekom ljeta'', objasnio je svoje ''dezerterstvo'' mladi centar.
 
Međutim, barem kako sad stvari stoje, uzalud se Zubac pripremao u Los Angelesu jer je slavni klub doveo niz pojačanja ovog ljeta, pokraj kojih će hrvatski košarkaš teško izboriti svoju šansu.
 
Izgledno je da će na kraju sljedeće godine u Lakerse doći LeBron James. Američki novinari naveliko o tom pišu i logično je da klupska uprava čini sve da mu omogući što konkurentniju momčad.
 
Došao je Lonzo Ball, možda i najveća zvijezda studentske košarke u Americi te talent kojem stručnjaci predviđaju veliku budućnost. Potencijalno odlični Brandon Ingram za godinu dana je iskusniji, a trener Luke Walton se tradeom odrekao D'Angela Russella, kako bi doveo Brooka Lopeza, centra sa zavidnom NBA reputacijom. Walton je već sad složio vrlo dobru momčad, a status Zupca kao drugog centra momčadi stavljen je pod znak pitanja kad je objavljena informacija da u klub dolazi Andrew Bogut.
 
Australac hrvatskih korijena i bivši prvak s Warriorsima imao je dobre ponude Spursa i Celticsa, ali pristao je na veteranski minimum (2,3 milijuna dolara godišnje) kako bi došao u Lakerse gdje ga čeka Walton, s kojim je sjajno surađivao u Golden Stateu kad je ovaj bio pomoćnik Steveu Kerru.
 
Što će ovaj dolazak značiti za budućnost Zupca u Los Angelesu sad je teško reći, drži vodu i to da će mladi Hrvat moći dosta naučiti od Boguta i Lopzea, ali ostaje i činjenica je da će sigurno manje igrati nego što je očekivao.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.