Zrinjski protiv ubojitog hajdukovca za milijune i povijest. Evo gdje ga gledati

Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

ZRINJSKI od 21 kod LASK-a u Linzu igra prvu utakmicu play-offa Europa lige. Prvak Bosne i Hercegovine bi eliminacijom austrijskog kluba ostvario još jedan povijesni uspjeh za BiH.

Nakon nevjerojatne drame Zrinjski je došao do povijesnog uspjeha

Mostarci su u nevjerojatnom trileru prošli u drugo pretkolo Lige prvaka. Na domaćem terenu su u uzvratu prvog pretkola poveli protiv armenske Urarte 1:0, ali su gosti do kraja preokrenuli rezultat na 1:2. S obzirom na to da je u prvom susretu bilo 1:0 za prvaka BiH, otišlo se u produžetke. Tamo je bivši igrač Hajduka Tomislav Kiš iznudio i zabio penal, ali su se Armenci opet iščupali i izborili penale, no Zrinjski je bio spretniji.

Plasman u drugo pretkolo LP-a jamčio je Zrinjskom još najmanje šest utakmica u Europi i tri protivnika, a izbacivanjem samo jednog od njih ostvario bi povijesni pothvat. Zrinjski bi tako postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi eurokupova. Prvi pokušaj mu je zamalo bio neuspješan. Drugu godinu zaredom tijesno je ispao od slovačkog prvaka Slovana s ukupnih 2:3 i tako se spustio u treće pretkolo Europa lige.

Zrinjski je ostvario pothvat. Za još veći treba izbaciti ubojitog hajdukovca

Tamo ga je čekao islandski prvak Breidablik. Zrinjski ga je u prvoj utakmici na svom terenu pomeo 6:2, a nakon što je u uzvratu poražen 0:1, plasirao se u play-off EL-a, ali i osigurao jesen u Europi. Točnije, sve i ako ispadne od LASK-a u zadnjem pretkolu Europa lige, zajamčena mu je grupna faza Konferencijske lige. 

Tako je Zrinjski ostvario najveći uspjeh klupskog nogometa od osamostaljenja BiH. Naravno, još veći uspjeh bio bi prolazak u grupnu fazu Europa lige. No, protivnici su mu lakši u Konferencijskoj ligi, pa je samim tim tamo lakše skupljati bodove i novčane nagrade. Večeras ga pak čeka LASK, čiji napad predvodi hajdukovac Marin Ljubičić. Prijenos utakmice je na Arena Sportu 3. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.