ZOI, Lizeroux: Ako Kostelić postavlja stazu, bar ćemo imati pravi slalom

FRANCUSKI 30-godišnji skijaš Julien Lizeroux tvrdi da su utrke na Zimskim olimpijskim utrkama za njega jednako važne kao i svaka u Svjetskom kupu. Lizeroux tvrdi da ne osjeća baš nikakav pritisak uoči svog prvog nastupa u Whistleru, u superkombinaciji. Ta utrka trebala je biti na rasporedu još u utorak, ali je zbog vremenskih neprilika premještena tek za nedjelju.

"To je za mene utrka kao i svaka druga, jedina je razlika što ste ovdje u Olimpijskom selu, gdje ste stalno pod nekakvom paskom. Osobno bih uvijek radije izabrao osvojiti mali Kristalni globus u slalomu u Svjetskom kupu nego olimpijsku medalju. Nisam opterećen baš nikakvim pritiskom", tvrdi 30-godišnji Lizeroux, koji će prvi puta nastupiti na Igrama.

Dosada u Kanadi još nikada nije skijao."Nastupam na Igrama jer uživam u skijanju. Taj mi je sport omogućio da proputujem cijeli svijet. Za mene je natjecanje užitak i zadovoljstvo. Ako osvojim medalju, super, nasmijat ću se i bit će mi drago. Ako ne osvojim, opet ću se nasmijati i vratiti svom poslu. Ne osjećam pritisak", još jednom je podvukao Lizeroux, koji je prošle sezone na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu osvojio dva srebra, u super-kombinaciji i slalomu.

Na kraju, iskazao je zadovoljstvo što će slalomsku vožnju u super-kombinaciji postaviti Ante Kostelić, otac i trener najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića. "Kada Ante Kostelić postavlja stazu, barem znamo da ćemo imati pravi slalom", zaključio je Lizeroux.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.