Nogomet

Zlatan će se za Svjetsko prvenstvo boriti uz sina bivšeg suigrača

Foto: EPA-EFE

ŠVEDSKU nogometnu reprezentaciju sutra očekuje dvoboj s Češkom u polufinalu jednog od tri miniturnira koji će odlučiti o posljednje tri reprezentacije Starog kontinenta koje će se krajem godine natjecati na Mundijalu u Kataru. Švedska za dvoboj polufinala s Češkom ne može računati na Zlatana Ibrahimovića, koji je suspendiran zbog kartona, ali ako prođe, Zlatan će moći igrati u finalu protiv Poljske.

Poljaci su se direktno u finale plasirali nakon suspenzije ruske reprezentacije. Za kadar Šveđana u ovom baražu vezana je i jedna zanimljivost. Naime, Zlatan je 2000. kao mladi i perspektivni napadač u svom matičnom Malmöu igrao s kamerunskim braničem Josephom Elangom. Njemu se 2002. u Švedskoj rodio sin Anthony, trenutno napadač Manchester Uniteda kojeg je nakon dobrih igara za Crvene vragove izbornik Jan Andersson pozvao u reprezentaciju.

Švedsku nacionalnu vrstu bi tako u finalu baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru mogli predvoditi sinovi balkanskih i afričkih doseljenika. Legendarni 40-godišnji Zlatan i više nego dvostruko mlađi Anthony Elanga.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.