EUROLIGA

Žižić i Bender odlični, Maccabi nanio Khimkiju jedan od najtežih poraza

Foto: Imago Sports/Guliver

MACCABI je u posljednjoj domaćoj euroligaškoj utakmici ove sezone svladao Khimki 92:62, a hrvatski dvojac u redovima izraelske momčadi pružio je odlične partije.

Khimkijev najslabiji napadački učinak u utakmicama Eurolige iznosi 54 poena, a današnja izvedba je osma najgora za momčad u povijesti njenog sudjelovanja u ovom natjecanju. Konačnih +30 za Maccabi nije najveća prednost izraelske momčadi u ovom ogledu. Ona je u jednom trenutku premašivala i 40 razlike (85:44 u 32. minuti), a dobar dio zasluga za to pripada i hrvatskom dvojcu.

Ante Žižić je za nepunih 17 minuta podijelio naslov najboljeg strijelca pobjedničkog tima s 13 ubačenih koševa. Pogodio je šest od osam lopti iz igre i jedino slobodno bacanje, a imao je i sedam skokova te dvije blokade. Kod Maccabija je Dragan Bender imao najveću minutažu, a ni on nije odigrao više od 24 minute. Ubacio je 12 koševa te imao sedam uhvaćenih lopti, dvije osvojene te po jednu blokadu i asistenciju.

Jordan Mickey je s 21 košem predvodio napad poraženog sastava, uvjerljivo posljednjeg u poretku klubova koji se natječu u Euroligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.