Zelgov Dream u kavezu: Kakva borba na bodove, pa nismo Sakuraba i ja braća

OSAKA je domaćin sutrašnjeg Dreama 12, prvog u bijelom šesterokutnom kavezu, a Dreamov predsjednik Sasahara istakao je kako će ograda oko bijelog kaveza, za razliku od dosadašnjih koje su bile žičane, ovaj put biti od materijala koji se u Japanu koristi za lov na tune.

> Video - Zamjena u zadnji čas: Zelg protiv najveće japanske MMA legende Kazushija Sakurabe

Zelg Galešić i japanski velikan odmjerit će snage u šestoj borbi programa, a na današnjem službenom vaganju Zelg je bio težak 85 kilograma, dok je kod Sakarube vaga pokazala kilogram manje, piše portal Profightstore.

U najavi meča Zelg je istakao kako se pripremao za meč protiv Manhoefa li je njegovm ozljedom nekoliko tjedana napornih priprema i prilagodbe njegovom stilu palo u vodu:  "Ali s druge strane bio sam oduševeljen, jer boriti se s japanskim velikanom Sakurabom velika je čast".

"on je mađioničar, uvijek spreman prirediti neočekivano i morat ću biti iznimno oprezan protiv njega. Bez obzira na to, uvjeren sam da ćemo prirediti zabavnu borbu i da će gledatelji uživati."

"Sakuraba je opasan na tlu, a ja na nogama"

Zelg Galešić je otkrio kako će mu u dvoboju s Sakarubom "saveznik" biti i kavez: "Koristiti ću kavez kako bi ostao na nogama, jer poznato je kako je Sakaruba opasan na tlu, dok je moj adut borba na nogama. Veselim se borbi u kavezu i njegovom korištenju u moju korist."

"MMA nije namijenjen borcima koji žele pobijediti na bodove"

Hrvatski borac se nije tu zaustavo, nego je bacio rukavicu uglednom suparniku: "Ja sam finišer i želim borbu završiti prije predviđenog kraja. MMA nije namijenjen borcima koji žele pobijediti na bodove. Moj stil je završiti borbu ili izgubiti pokušavajući je završtiti. Uvjeravam vas da ova borba neće završiti na bodove. To može biti slučaj kada se braća bore, a ja i Sakuraba nismo braća."

"Benkei" Galešić je otkrio i kako bi volio završiti borbu: "Želio bih ga dokrajčiti nokautom, a može i tehničkim", a ne slaže se da bi mu manjak iskustva u kavezu mogao biti nedostatak:"Imao sam sedam borbi u kavezu, što je jednak broj koliko sam se puta borio u ringu".

Početak borbi (na rasporedu ih je devet) je u nedjelju, u 7 ujutro po našem vremenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.