Zelg za Index: Nakahara mi odgovara jer je karataš

ZELG GALEŠIĆ je i za Index potvrdio da će za nešto manje od dvadset dana, točnije 5. travnja, na Dreamovom 8. turniru odmjeriti snage sa svjetskim prvakom u Kyokushin kaikan karateu Adrewsom Nakaharom.

> Zelg se vraća u ring protiv karataša Andrewsa Nakahare

"Ne radi se o Japancu, nego o Brazilcu. Nakahara je brazilski borac kojem je djed Japanac. On je svjetski prvak u Kyokushin kaikan karateu."

Ovo će hrvatskom borcu biti prvi put da ulazi u japanski ring još od još od polufinala Grand Prixa u rujnu 2008, a razlog dužoj pauzi je i lom noge koji je pretrpio na profesionalnom tae kwon do turniru u Zagrebu.

"Frakturu noge sam zaradio još u prvoj borbi. Nismo znali koliko je loše dok slike nisu pokazale da se radio o lomu. Dva mjeseca sam proveo na štakama i u gipsu."

Iako još uvijek nije u punoj formi, Zelg je optimističan.

"Zadovoljan sam jer ću napokon u ring, a nisam zadovoljan jer sam imao dugu pauzu i još uvijek nisam apsolutno spreman. No, znam što trebam raditi, i vjerujem da će do meča biti sve u redu."

"Nakahara je respektabilan protivnik"

O Nakahari zna sasvim dovoljno...

"On je stand up borac i to mi odgovara. Već je već treći prvak svijeta u toj vrsti karatea protiv kojeg ću se boriti. Možda je to odgovor Japanaca. On je odličan dečko, vrlo je srčan i jako dobro fizički pripremljen. Respektabilan je protivnik. No ja vjerujem u sebe i novu pobjedu. Ne planiram ga rušiti u parter, borbu ću riještiti u stojci."

Nakon borbe protiv Nakahare želja mu je uzeti mjesec dana odmora.

"Odradit ću ovaj posao kako treba, a onda razmišljati o daljnjim planovima. Htio bih poslije borbe uzeti mjesec dana pauze. Biti u štakama i gipsu je sve samo ne odmor. To je ludost. Tako da nakon Nakahare planiram uzeti kratku pauzu", zaključio je Galešić razgovor za Index.

Podsjećamo, Benkei, kako ga zovu u Japanu zbog iznimne srčanosti, u posljednjoj borbi poražen je od jednog od najboljih parteraša svijeta Ronalda Souze Jacarea u polufinalu Dramovog Grand Prixa.

Tekst i foto: Marko Petrak

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.