TRANSFERI

Zbog lažne izjave o Marku Rogu Napoli najavio tužbu

Foto: EPA, Grafika Index

NAKON ŠTO je Sevilla prošlog tjedna iskazala interes za hrvatskog reprezentativca Marka Roga, činilo se da su u njegovu Napoliju zaključili da bi odlazak na posudbu u Andaluziju zaista bio najbolji potez za 23-godišnjeg Varaždinca.

"Razgovaramo sa Sevillom i dali smo mu zeleno svjetlo da ode na posudbu. Smatramo da je to dobra opcija za Marka. Rekao nam je da želi ići u Sevillu, ali ne možemo im ga darovati. Može provesti ostatak sezone u Sevilli, ali onda se mora vratiti kod nas. Ne želimo u dogovor uključiti opciju otkupa, rekli smo to i njemu i Sevilli. Još smo uvjereni da će se naposljetku iskazati. On je igrač s puno samopouzdanja i ne želimo ga se riješiti", prenio je jutros ABC de Sevilla riječi sportskog direktora Napolitanaca Cristiana Guintolija.

Međutim, u Napoliju tvrde, kako prenose talijanski mediji, da je intervju izmišljen te će izdati službeno priopćenje i najavili tužbu.

"Sportski direktor Napolija Cristiano Guintoli nije dao intervju za ABC. Izjave koje je prenio španjolski medij su netočne i bez ikakve osnove. Sportski direktor poduzet će pravne korake prema odgovornima", stoji u priopćenju.

Otkad je na ljeto 2016. stigao iz Dinama, Rog je za Napoli odigrao 67 utakmica, ali u velikoj većini ulazio je s klupe. Prošle sezone, na primjer, na svakoj od 38 ligaških utakmica počeo je na klupi, a na 28 je ušao kao zamjena.

Za njega bi svakako bilo dobro da ga klub pusti na posudbu, što i dalje nije nemoguće. I Sevilla i Rog i dalje su zainteresirani za suradnju, valjda neprofesionalnost jednog medija neće odvratiti Napoli od dogovora s Andalužanima.

ABC u drugom tekstu prenosi i izjavu trenera Seville Pabla Pichona.

"Marka pratimo već godinama, svestran je i mislim da bi se dobro uklopio u naš sustav, ali ne želim trošiti riječi na svakog igrača čije ime iskrsne u glasinama", rekao je navodno Pichon. Ako i njegovu izjavu nisu izmislili...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.