Prijetio je odlaskom iz Dinama, a sad je oduševio Bišćana: Ima dinamit u nogama

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"OVI DEČKI koji su počeli su se pobrinuli da što prije smirimo utakmicu da bi dali i drugima šansu. Drago mi je da svaki put kad mladi dečki uđu pokažu maksimalnu ozbiljnost. Mali Gabi je bio baš dobar i pokazao je da ima dobrog dinamita u njegovim nogama", rekao je Igor Bišćan nakon jučerašnje utakmice, u kojoj je Dinamo s 4:0 pobijedio Šibenik na Maksimiru.

Bišćan je tako posebno pohvalio Gabrijela Rukavinu, sina Tomislava Rukavine i jednog od najvećih talenata Dinama koji još nisu dobili pravu šansu u prvoj momčadi zagrebačkog kluba. Upravo je zbog načina na koji ga je Ante Čačić tretirao oko Rukavine izbila velika kontroverza prije nekoliko mjeseci.

Sve je krenulo s Barom

Podsjetimo, sve je krenulo u ožujku kad je Dinamo javno kritizirao menadžer Andy Bara, čija agencija Niagara Sports zastupa Rukavinu. "Moram priznati da mi nije jasno što Dinamo i Čačić rade. Nije mi jasno zašto Rukavina uopće ne igra. Ove zime željela ga je Olimpija, čiji me španjolski trener Albert Riera, kojemu sam ja agent, molio da ga dovedem na posudbu", rekao nam je tada Bara pa dodao:

"Čovjek je bio lijevo krilo, igrao je u Liverpoolu, Cityju i španjolskoj reprezentaciji pa valjda zna prepoznati dobro krilo. Garantirao mi je da će biti standardni član prve postave, da će ga razvijati jer je potencijal za svjetsku klasu, ali Dinamo nije želio ni čuti za to. A ljetos ga je tražio Leipzig, poslao je upit, ali u Maksimiru su ih odbili."

Istaknuo je tada Bara još nekoliko stvari: "Očekivao sam da računaju na njega u Maksimiru, ali očito ne računaju. Jer, uz sve dužno poštovanje, ako ne igra protiv Šibenika, protiv koga će skupljati minute? Na ljeto će prodati Ivanušeca i morat će naći novo lijevo krilo, a imaju ga na klupi.

Ili misle nekoga novoga kupiti? Ako je tako, zašto ga nisu pustili na posudbu da se razvija, kad već na njega ne računaju? Potpuno nejasne odluke. U Dinamu se trenutačno razmišlja samo kratkoročno i čini mi se da dugoročne politike nema."

Zatražili su transfer

Dvadesetak dana kasnije oglasio se i Tomislav Rukavina, koji je potvrdio da je zatražio od Dinama transfer svog sina. "Situacija je neprihvatljiva. Ostali smo u Dinamu jer nam je predočen projekt koji smo doživjeli kao jako dobar. Međutim, taj se dogovor nije provodio u stvarnosti", rekao je Rukavina tada za Sportske novosti pa dodao:

"Ne znam gdje je problem, nitko mi ne daje odgovore. Sjeli smo s Čačićem i složili se da imamo problem. Rekao je da će mu dati priliku, ali već je odigrano 11 proljetnih utakmica, a Gabrijel je u njima skupio 29 minuta. Ukratko - nije dobio priliku. Znamo da Čačić nije samo trener, on je i sportski direktor koji stoga kompletno kreira Dinamovu stručnu viziju, a ona za Gabrijela očito nije dobra."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.