Zašto Bayer nije nervozan? Xhaka: Uzimamo krv svako jutro

Foto: EPA

BAYER LEVERKUSEN i Atalanta se večeras sastaju u finalu Europa lige. Susret se igra u Dublinu na stadionu Aviva koji prima 51.700 gledatelja s početkom u 21 sat. Talijanima je ovo prvo europsko finale u povijesti kluba i prilika da u svoju vitrinu dodaju prvi trofej od 1963. kada su osvojili svoj jedini kup Italije. S druge strane, Bayer je već jednom osvojio stari Kup UEFA 1988. godine kada su u finalu svladali Espanyol, a igrali su i finale Lige prvaka 2002. godine kada su poraženi od Reala.

Podsjetimo, Bayer je u polufinalu izbacio još jednog talijanskog predstavnika Romu s ukupnih 4:2, a Atalanta je bila bolja od Marseillea s ukupnih 4:1 nakon dvije odigrane utakmice. Bit će to i sukob dva hrvatska nogometaša budući da u redovima Atalante igra Mario Pašalić dok će s druge strane stajati Josip Stanišić. Savršena uvertira za obojicu uoči skorašnjeg okupljanja reprezentacije Hrvatske.

Xhaka: Uzimamo krv svako jutro

Osim trofeja, Bayer traži i savršenu sezonu bez poraza te su apsolutna hit priča ove sezone. Jedan od ključnih poteza koji je njemački klub napravio uoči sezone bilo je dovođenje švicarskog reprezentativca Granita Xhake (31) iz Arsenala za 15 milijuna eura. Xhaka je za Bayer ove sezone odigrao 48 susreta, a propustio je samo tri utakmice svog kluba. Jednu zbog žutih kartona, a dvije u skupini Europa lige kada je Bayer već osigurao prolazak.

Xhaka se pokazao kao veliko pojačanje i jedan od ključnih kotačića nepobjedive momčadi Xabija Alonsa. Na konferenciji za medije uoči utakmice, novinari su ga pitali kako je moguće da se na njemu i ostalim igračima uopće ne osjeti nikakva nervoza te se čini da je za njih ovo još samo jedna utakmica, a ne finale Europa lige.

Veznjak Bayera je imao vrlo originalan odgovor kojim je nasmijao sam sebe i sve prisutne: "Uzimamo krv svako jutro, ne osjećamo više nervozu." Finale možete gledati na programu Arena Sporta, a tekstualni prijenos možete pratiti na Indexu.

[BeanymanSports] Xhaka was asked why there is no feeling of nervousness among the Bayer Leverkusen players. Xhaka: "We drink blood every morning! We don't feel it anymore."
byu/Hokage123456789 insoccer

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.