"Žalosno je da dvoboj odlučuju ubojice po nalogu"

NASTAVNO za događanja na utakmici 8. kola Dukat Premier lige između Zameta i MKA*IPC (25:22) Uprava kluba iz Čakovca izdala je priopćenje vezano za tendenciozno suđenje sudačkog para Banović - Banović koje Vam u cijelosti prenosimo.

Revoltirani smo vrlo pristranim suđenjem sudačkog para Ve. Banović i Zu. Banović na gore spomenutoj utakmici u korist domaćina.

Naglašavamo da su nas isti suci teško oštetili i na prošlogodišnjoj utakmici s Medveščakom u Zagrebu, kada su na 100 sekundi do kraja utakmice i pri našem vodstvu od dva pogotka razlike napravili materijanu povredu pravila oštetivši naš klub. Ta je odluka za posljedicu imala poraz naše momčadi.

Istovrsnim suđenjem nastavili su i u Rijeci. Već u drugoj minuti isključili su našeg igrača za nepostojeći prekršaj, pokazavši odmah svoje namjere.

Kriterij suđenja u prvom poluvremenu pokazuje i statistika, gdje su naši igrači, za bezazlene prekršaje imali 10 minuta isključenja, a domaći samo dvije. Istovremeno, za domaćine su suđena tri sedmerca, a za goste ni jedan.

Iako je jedan igrač domaćih u sedam navrata napravio grešku u koracima, ista nije suđena ni jednom, dok su našim igračima suđene tri.

Isključenje našeg igrača u 55. minuti, kad je momčad uspjela doći na jedan pogodak zaostatka, potpuno je neobjašnjivo i bez razloga. Na koncu je to i odlučilo utakmicu.

Nije nam namjera umanjiti pobjedu Zameta, jer su i naši igrači napravili dosta propusta u igri, ali je žalosno da dvoboj odlučuju „ubojice po nalogu“. Jasno nam je da takvo suđenje nije njihova osobna ideja, već da dolazi po nalogu iz vrha sudačke udruge, ako ne i sa još višeg mjesta.

Nemamo namjeru se žaliti, jer se nemamo kome, s obzirom na iskustva koja imamo nakon skandala u Dubrovniku kad je počinitelj divljačkog udaranja kažnjen s tri mjeseca zabrane igranja u vrijeme kad nema natjecanja. Stoga nije potrebno gledati ni službeni DVD s utakmice, jer se promijenilo ne bi ništa.

Nakon ovog priopćenja, spremni smo na „naručena“ izvješća u nekim medijima u kojima će se od strane nekih klubova  blatiti  ono što stvaramo. Unaprijed im odgovaramo da pogledaju službeni CD s utakmice.

Simptomatično za događanja u Rijeci je i reakcija nadzornika utakmice Dragutina Modesta iz Kanfanara, kada je na direktan upit našeg trenera što se to događa, jednostavno odgovorio da vidi, ali da on ne može ništa. Na slavu i čast hrvatskom rukometu.

S obzirom da nalogodavcima ovo nije bilo dovoljno, isti su sudački par delegirali i na dvoboj Nexe –  MKA*IPC u 10. kolu. Isto tako, imamo pouzdane informacije tko će nam suditi na gostovanjima do kraja prvog dijela prvenstva, kako slučajno ne bi negdje osvojili bod.

Možemo se samo nadati da će državni organi, koji su počeli s račišćavanjem negativnosti u gospodarstvu, istu stvar napraviti i u sportu, odnosno rukometu. A koliko imamo informacija, već su i počeli.

Upravo ta činjenica daje nam snage za daljnji rad, jer u suprotnom sve zajedno ne bi imalo smisla.

Nakon svega, ne treba čuditi da naših sudaca nema ni na jednom većem i značajnijem medjunarodnom natjecanju, a da nema ni sužbenih osoba. Očito su EHF i IHF prepoznali događanja u hrvatskom rukometu .
 

Za  RK MKA*IPC

Josip Horvat

( direktor) 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.