HNL

Zahvalni veznjak napustio Rijeku: "Presretan što sam ponovno doma"

Foto: nkslavenbelupo.hr

DARIO ČANAĐIJA u srijedu se rastao s Rijekom i postao novi igrač Slaven Belupa. S koprivničkim prvoligašem potpisao je ugovor na dvije godine te tako postao četvrto pojačanje momčadi Ivana Sertića ove zime, nakon što su prethodno došli Ivan Krstanović iz Lokomotive te Menalo i Platak iz Dinama.

S druge strane, klub su napustili Izraelac Gordana te Jorge Apricio i Božo Musa.

24-godišnji veznjak u jeku ozljeda koje su pogodile Rijeku uskočio je u prvu momčad i odigrao protekle dvije utakmice u prvenstvu – protiv Belupa i Gorice. Čak je i trener Igor Bišćan pohvalio njegove nastupe te istaknuo da je zadovoljio njegov kriterij na poziciji polušpice, ali Čanađija je još prije Portugala iskazao želju za promjenom sredine.

Bio je nezadovoljan onime što mu se u Rijeci nudi. Povratak u Slaven Belupo za Čanađiju zapravo znači povratak u klub s kojim je upisao prve prvoligaške minute u karijeri. U redovima koprivničkog prvoligaša debitirao je u sezoni 2011./12. te ukupno upisao 62 ligaška nastupa postigavši pritom pet pogodaka.

"Presretan sam što sam ponovno doma. Moja karijera je počela sa Slaven Belupom, počela je na ovom stadionu i sigurno je da me za ovaj klub i grad veže posebna emocija. Zahvalio bih direktoru Šimunoviću na ukazanom povjerenju, a ja se nadam da ću se njemu i svima u klubu odužiti dobrim igrama. Svjestan sam da rezultatski trenutno nije bajna situacija, ali vidio sam kroz utakmice, posebno u onoj prije tjedan dana, da imamo kvalitetnu ekipu koja ne zaslužuje trenutno mjesto na ljestvici već puno više. Uvjeren sam da ćemo već od subote krenuti s pobjedama i tako prekinuti ovaj niz remija. Nadam se da će nas Koprivničanci u što većem broju dolaziti bodriti", izjavio je Čanađija po potpisu za novi klub

Čanađija je u Rijeku došao na ljeto 2014. godine za 300.000 eura iz koje je odmah poslan na posudbu u Speziju. Vratio se u lipnju 2016. godine, ali se nije uspio nametnuti u Kekovoj šampionskoj momčadi. Upisao je 24 nastupa, ali većinom su to bile male minutaže.

Poslije Rijekinog povijesnog uspjeha ponovno je poslan na posudbu, i to u ljubljansku Olimpiju. Tamo je bio standardan prvotimac i jedan od zaslužnijih za dvostruku krunu u Sloveniji, a vodio ga je današnji trener Rijeke Igor Bišćan. Po povratku u Hrvatsku Čanađija je upisao 14 ligaških nastupa pod Bišćanovim vodstvom, većinom kao prvotimac.

Čanađija je s riječkim prvoligašem bio ugovorno vezan do sredine lipnja 2019. godine.

"Zahvaljujemo Dariju, kao igraču i čovjeku. Moraju svi biti svjesni da je u onoj sezoni kada smo osvajali naslov bio jedan od dobrih duhova svlačionice i nekakva "Katica za sve". Odlučili smo izaći ususret i ispuniti mu želju da ide prema Slaven Belupu. Slaven je korektan, gospodski klub s kojim smo se brzo dogovorili. Čanađiji želimo puno sreće u svim utakmicama, osim protiv Rijeke", rekao je zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.