NBA pojačanje u Zagrebu! "Došao sam zbog Maya i Kukoča!"

"PRIJE ozljede bio sam najbrži igrač lige! Vjerujem da sam i danas među deset", predstavio se u zagrebačkoj Areni TJ Ford, 28-godišnjak rodom iz Houstona koji je NBA ligu zamijenio Hrvatskom. Ford je novi play Zagreba, u Trnsko stiže kao slobodan igrač, a za Indiana Pacerse je u posljednje tri godine odigrao preko 150 utakmica. U NBA je kročio 2003. kao osmi izbor na draftu od strane Milwaukee Bucksa, kao zvijezda sveučilišne košarke. U 2010. i 2011. imao je problema s ozljedama, ali je u zadnje dvije sezone u 88 utakmica igrao po 20-ak minuta.

"Imao sam i drugih ponuda, ali došao sam u Zagreb, tako se odigralo. Moji prijatelji Sean May i Toni Kukoč odigrali su najveću ulogu u ovom transferu. Igrao sam s njima u Bucksima. Možda nisam igrao od svibnja, ali prije ozljede sam bio jako brz. I sada sam, ne brinite"

Ugovor je potpisan s opcijom da se može razvrgnuti odmah po prekidu lock-outa koji traje u NBA ligi.

Ford bi se navijačima mogao predstavit već u četvrtak kada će Zagreb dočekati njemački Brose Baskets koji ih je u prvom kolu Eurolige svladao 96:65. Pree novi europski izazov košarkaši Zagreba ohrabreni su posljednjim pobjedama protiv Žalgirisa u Areni i Heliosa u KD Dražena Petrovića.

Nakon što su nadmašili prošlogodišnji rezultat Cibone "mravi" žele i drugu pobjedu kako bi zadržali barem teoretske šanse u prolaz dalje.


"Bamberg je jedna jako dobra momčad koja je dobro vođena i sigurno nam neće biti lako doći do pobjede iako to želimo i to smo si postavili kao cilj. Neugodni su jer im je ekipa tako sastavljena, bez velikih zvijezda ali sa puno vrlo dobrih igrača koji jednako raspoređuju minutažu i ulogu u momčadi", rekao je trener Zagreba Vladimir Androić i otkrio još neke pojedinosti o protivnik:

"Uglavnom igraju sa osmoricom igrača u rotacijama i svojom postavkom igre su vrlo nezgodna momčad za nas. Zbog svega toga se ne može reći kako smo mi favoriti u ovoj utakmici".


Androić je naglasio: "Ipak, oni su dosta bolja momčad na svom terenu i svojoj dvorani, a na gostovanju je to ipak nešto drugačija momčad. Što se nas tiće mi smo u problemima jer sitne ozljede imaju Heytvelt, May i Simon, a Mario Kasun praktično nije ni trenirao još od utakmice protiv Heliosa. No, atmosfera u momčadi je značajnije bolja, raspoloženje je bolje i vedrije, nemjerljivo sa onim razdobljem s početka sezone kada smo uvjerljivo izgubili na gostovanju kod Brose Basketsa u Bambergu".

Ni Nijemci ne dolaze bez ambicija.

"Mislim da je jasna važnost ove utakmice za nas. Ako želimo u Top 16, moramo pobijediti u Zagrebu. Igraju puno bolje nego do sada ove sezone, bili su dobri u Malagi i protiv Kaunasa prošlog tjedna. Nije ih lako pobijediti pa možemo očekivati potpuno drugačiju utakmicu od prve. Spremni smo za izazov", rekao je trener Brose Basketsa Chris Fleming.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.