PREMIERSHIP

Wolvesi u rekordnom transferu otkupili premierligaškog ubojicu velikana

Foto: wolves.co.uk

LJETOS su za njegovu posudbu platili tri milijuna eura, a on im je uzvratio tako da je u debitantskoj sezoni na engleskim travnjacima postigao 15 i namjestio osam pogodaka.

Uprava Wolverhamptona povukla je jedini logičan potez. Otkupila je ugovor sjajnog meksičkog napadača Raula Jimeneza i na Benficinu adresu poslala 38 milijuna eura.

Ubojica velikana

Wolvesi su tako nakon rušenja Manchester Uniteda u prvenstvenom ogledu igranom ovaj tjedan odradili rekordan klupski transfer, što znači da će bivši napadač Atletica i meksičke Americe ostati u premierligašu do 2023. godine.

Inače, Raul Jimenez postao je prava noćna mora engleskih velikana.

Po dva zgoditka dao je Tottenhamu i Chelseaju, po jedan Manchester Unitedu i Liverpoolu, pet puta dobivao je nagradu za igrača utakmice, a koliko znači momčadi Nuna Espirita, vidi se iz statistike koja kaže da je pogocima ili asistencijama sudjelovao u 48 posto momčadskih golova.

Benfica dvaput kiksala u jednoj sezoni

Najveći gubitnik u cijeloj priči svakako je Benfica. Oni su u jednoj sezoni dvaput kiksali s prodajom igrača. Portugalci su se riješili Luke Jovića i Raula Jimeneza.

Srbin blista na posudbi u Eintrachtu i pitanje je trenutka kada će Nijemci otkupiti njegov ugovor prije nego što ga budu preprodali, dok je Meksikanac, poslije skromnog učinka na Luzu, zablistao na Molineuxu i postao klupski rekorder s transferom u vrijednosti od 41 milijun eura čim je za duplo više novca oboren rekord Wolvesa u transferu Johnnyja Castra iz Atletica Madrida (20,5 milijuna eura).

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.