Westbrook u Denveru, Jokić će ponovno napadati NBA prsten

Foto: EPA

RUSSELL WESTBROOK igrat će sljedeće sezone u Denver Nuggetsima, tvrdi uvijek pouzdani NBA insajder Adrian Wojnarowski. Rezultat je to posla u kojem je Utah Jazz preuzeo njegov ugovor od Los Angeles Clippersa, potom ga otpustio, a on dogovorio prelazak u momčad koju vodi srpski centar Nikola Jokić.

Cijeli posao uključuje dolazak braniča Krisa Dunna (5.4 koša, 2.9 skokova prošle sezone) u Clipperse iz Jazza (17 milijuna dolara za tri godine), dok je Utah dobila prava na Balšu Koprivicu, 57. izbor drafta iz 2021. i 4.3 milijuna dolara. Koprivica je centar Partizana, rođen 2000. godine.

Iza njega je najslabija sezona

Iza Westbrooka je statistički najslabija sezone u NBA ligi. Odradio ju je s nikad manjom minutažom (22.5 po utakmici) i nikad manje koševa (11.1), uz 5.0 skokova i 4.5 asistencija po večeri. Prije sedam godina bio je MVP lige i deveterostruki je All Star igrač. Rekorder je po broju triple-doubleova (199), a čak četiri sezone završio je s više od 20 koševa te po 10 skokova i asistencija u prosjeku.

Dolazak Westbrooka u Denver dobra je vijest za Nikolu Jokića i njegove suigrače, nakon što im je roster ispražnjen odlascima Kentaviousa Caldwell-Popea i Reggieja Jacksona. Očekuje se da Westbrook zaoštri konkurenciju u sastavu u kojem su uz Jokića najveće zvijezde Jamal Murray, Michael Porter Jr. i Aaron Gordon i da momčad ponovno krene po prsten prvaka. Jedini osvojeni im je onaj iz 2023.

Westbrook je odigrao više od 1150 utakmica u osnovnom dijelu NBA lige i više od 120 njih u doigravanju. U utakmicama nakon osnovnog dijela lige je na prosjecima od 23.6 poena, 7.0 skokova i 7.5 asistencija po utakmici. Nikad nije osvojio prsten.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.