Wenger odbio Bilića: Arsenal ne želi poslovati s gradskim rivalom

Foto: Getty Images / Guliver Image

SLAVEN BILIĆ očajnički traži iskusnog beka po kobnoj ozljedi standardnog braniča Aarona Cresswella, koja će ga udaljiti s travnjaka četiri mjeseca. Bivši hrvatski izbornik u nevolji pokucao je na vrata susjedu Arsenalu, ali Arsene Wenger ne želi čuti - s gradskim rivalom ne pregovara!

West Ham je planirao posuditi Kierana Gibbsa, ali Francuz ga je hladno odbio iako je u drugom planu na poziciji lijevog beka iza Nacha Monreala. Bilić je nakon teške Cresswellove ozljede na pripremama u Austriji želio posuditi Gibbsa jer odgovara opisu, iskusan branič, ljevonog, s višegodišnjim premierligaškim iskustvom, dobar u skoku...

No morat će potražiti dalje jer ga iskusni Francuz ne želi iznajmiti suparniku u Premier ligi, osobito gradskom rivalu koji ga je lani tako gospodski šokirao u prvom kolu i uništio mu put ka prvenstvenom naslovu već po završetku prvog kola. Ne daj bože da mu još i zabije.

 

Plan B, C i D

Bilić, doduše, ima asa u rukavu, braniča Norwicha Martina Olssona. Šveđanin je također u nemilosti, a na koncu sezone mu istječe ugovor. Ako želi nešto zaraditi, Norwich ga mora prodati odmah.
Olssonov sunarodnjak, Ludwig Augustinsson iz Copenhagena i Hullov Andrew Robertson su planovi C i D.

Dok ispituje tržište u potrazi za braničem, Bilić je ponudio Swanseaju 20 milijuna funti za Andrea Ayewa - lani ga je isti čovjek uništio u Premier ligi, a iduće sezone mogao bi, ako Swansi prihvate ponudu, nadomjestiti Mamadoua Sakhoa koji je na izlaznim vratima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.