Wawrinka deseti put u karijeri pobijedio Čilića i osvojio turnir u Genevi

MARIN ČILIĆ u izgubio je u finalu ATP turnira u Genevi od Stanislasa Wawrinke, švicarski tenisač slavio je u dva seta 6:4, 7:6(11). Četvrti tenisač svijeta pobijedio je Marina jubilarni deseti put u 12 dosadašnjih mečeva, a u posljednjih šest Čilić ne može pronaći odgovor na igru sjajnog Švicarca, zadnju pobjedu protiv Wawrinke pamti iz 2010. godine na Australian Openu.

Posljednji put ova dvojica na zemlji su se susreli u Monte Carlu, a Čilić je tad ulovio tek dva gema. Ovaj put bio je puno ozbiljniji suparnik, ali u oba seta najvažnije poene uzeo je Švicarac i na koncu slavio u uzbudljivom tie-breaku drugog seta.

Prvi set odlučio je jedan oduzeti servis, kojeg najbolji hrvatski tenisač nije mogao nadoknaditi, no pravo nadigravanje tek je uslijedilo. Drugi set dogurao je do tie-breaka, obojica su imali svoje prilike, no na koncu je Wawrinka ipak bio koncentriraniji i zaključio meč u dva seta.

Čilić će morati još malo pričekati svoj 15. trofej na ATP touru, poraz od Wawrinke bio mu je jedanaesti u 25 finala.

Pavić izgubio u finalu Nice u paru s Venusom

Mate Pavić u paru s Michaelom Venusom izgubio je i drugo današnje hrvatsko finale na ATP-touru. Bolji od hrvatsko-novozelandskog para u Nici bili su Juan Sebastian Cabal i Robert Farah, u vrlo uzbudljivom meču pobijedili su u tri seta, 6:4, 4:6, 10:8. U finalu WTA turnira u Strasbourgu Mirjana Lučić-Baroni izgubila je od Caroline Garcije 6:4, 6:1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.