Vujovićeva Slovenija doživjela težak poraz, Danci čekaju Hrvate ili Poljake u polufinalu OI-a

Foto: Hina

DANSKA je treći rukometni polufinalist Olimpijskih igara u Riju. Mikkel Hansen i društvo razbili su Sloveniju Veselina Vujovića s 37:30, a za finale će igrati protiv boljeg iz okršaja između Hrvatske i Poljske.

Danci su tijekom čitavog susreta bili u prednosti iako su Slovenci većinom prvog poluvremena držali priključak. Ipak, na odmor se otišlo s tri gola razlike za Dansku da bi u nastavku uslijedio raspad slovenske igre. Danska je odjurila na devet golova prednosti (26-17) sredinom drugog poluvremena i utakmica je bila zaključena.

Lasse Svan i Mikkel Hansen su sa po osam golova predvodili Dansku dok su Blaž Jarc i Marko Bezjak postigli po šest golova za Sloveniju.

Danska će u polufinalu u petak igrati protiv boljeg iz ogleda Hrvatska - Poljska koji je na programu od 1.30 sati iza ponoći. Hrvatska i Danska već su se susrele u Riju u skupini i Hrvatska je slavila sa 27-24.

Ranije su plasman u polufinale osigurali branitelji naslova Francuzi koji su sa 34-27 svladali domaćine Brazilce, te europski prvaci Nijemci koji su sa 34-22 pobijedili svjetskog doprvaka Katar.

> Okršaj rukometnih divova: Njemačka protiv Francuske za finale OI-a

SLOVENIJA - DANSKA 30:37

> KRETANJE REZULTATA PRATITE NA INDEXU

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.