SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Vujović: Htio bih biti izbornik Hrvatske, ali ne daju mi

NAKON debakla s Argentinom izbornik Hrvatske Lino Červar je pred kamerama podnio ostavku i rekao da odlazi s klupe nakon prvenstva.

Hrvatska večeras od 20:30 igra s Danskom, a u slučaju pobjede i poraza Argentine protiv Katara, Duvnjak i ekipa proći će dalje. Premda reprezentacija i dalje ima šanse za prolaz, Červar je dao ostavku.

Jedan od onih čije se ime uvijek spominje u kontekstu novog izbornika Hrvatske je Veselin Vujović. Vujović je u Indexovoj anketi koju smo objavili odmah nakon Červarove ostavke s 29 posto glasova čitatelja Indexa drugi iza Irfana Smajlagića kojeg bi na klupi voljelo vidjeti 39 posto glasača. Svi ostali kandidati koje smo stavili u anketu su dobili zanemariv broj glasova.

 

 

Legenda svjetskog rukometa komentirala je Červarovu ostavku i svoje šanse da bude izbornik Hrvatske.

''Svaki put kad neki izbornik na prostoru bivše Jugoslavije ode s klupe, mediji krenu špekulirati s mojim imenom. Naravno da mi je drago da me puno hrvatskih navijača želi na klupi, jasno je da mi to laska, ali mislim da od toga neće biti ništa. Teško da će Vuja ikad sjesti na klupu Hrvatske, ali ne zato što to Vuja ne bi želio, nego zato što su okolnosti takve. O tome koje su to okolnosti radije ne bih, ali samo ću reći da će teško ikad stranac biti izbornik Hrvatske'', kazao je Vujović pa je nastavio:

''Ne bih se želio nametati i reklamirati, ali ako pogledamo sve reprezentacije kojima je izbornik stranac, sve su one strašno puno napredovale. Švedska, jedna od najtrofejnijih rukometnih nacija, s golemom tradicijom, ima Norvežanina za izbornika. Njemačku, zemlju u kojoj je nastao rukomet, vodi Islanđanin Alfred Gislason, a Dagur Sigurdsson ih je prije pet godina odveo do naslova prvaka Europe. Srbija je također uzela Španjolca za izbornika i odmah se vide rezultati. U kvalifikacijama za Euro su pobijedili i remizirali s Francuskom. Stranac je lišen pritiska javnosti i svih tih igrica u reprezentaciji i oko nje. Njega baš briga za klanove i spletke. Njegov posao je da na najbolji mogući način pripremi momčad i da se autoritetom nametne igračima. Šteta što ljudi u Hrvatskoj ne razmišljaju o tome'', smatra legendarni Crnogorac.

 

"Hrvatska je Porsche, a takav auto se ne daje početniku u ruke"

Vujovića smo pitali ima li svog favorita koji bi na klupi Hrvatske naslijedio Červara. 

''Teško mi je reći koga vidim kao svog favorita za nasljednika Line Červara. U Hrvatskoj imam puno prijatelja u rukometnim krugovima i ne bih volio da se itko naljuti misleći da nekoga favoriziram. Ipak, primijetio sam da se spominju i neka imena koja se dosad nisu ostvarila u trenerskom svijetu. Reprezentacija Hrvatske nije poligon za vježbu. Reprezentacija Hrvatske je Porsche, a zna se da se takav auto ne daje početniku u ruke jer bi lako mogao u prvoj krivini otići u zid. Hrvatska treba pravog, iskusnog znalca i vjerujem da će HRS dobro odlučiti'', zaključio je Vujović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.