Vratili se u borbu za naslov: Milito je ponovo heroj Intera

DIEGO MILITO bio je režiser svih važnih pogodaka Intera prije dvije sezone kada je momčad koju je vodio Jose Mourinho poharala Italiju i osvojila Ligu prvaka.

Milito je zabio oba pogotka u finalu Lige prvaka protiv Bayerna. Postigao je i pogodak za 1:0 kod Siene u ključnom prvenstvenom ogledu, a bio je strijelac i jedinog pogotka u finalu talijanskoga Kupa kojim je Inter pobijedio Romu.

Ove nedjelje ponovo je zabio bitan pogodak koji je vjerojatno vratio Inter u borbu za prvaka Serije A. Argentinac je odlučio derbi s Milanom nakon što je u 54. minuti pogodio za konačnih 1:0. Golu je prethodila velika pogreška Ignazija Abatea koji je "zaplivao" i propustio loptu do Milita koji takve poklone ne odbija. Bio je to sedmi pogodak Argentinca koji je doveo Inter na šest bodova manjka u odnosu na vodeći Juventus.

"Ovo je velika pobjeda i baš je to trebalo Interu. Pobjeda protiv velikog suparnika nam vraća vjeru, ali nas baca i u borbu za naslov prvaka. Moje zadovoljstvo je dvostruko jer sam zabio pogodak, a Inter je pobijedio", rekao je Milito i dodao:

"Odigrali smo vrlo dobru utakmicu protiv jakog suparnika koji je igrao dobro. Za mene je, pak, ovo velika satisfakcija jer sam ove sezone imao dubokih kriznih trenutaka. Svoj gol posvećujem navijačima, ali i svima onima koji su ostali blizu mene dok sam se tražio tijekom sezone. Osjećam se opet sjajno, i ja, a i cijela momčad."

Abate se nakon utakmice nije povukao, već je izašao pred kamere i poručio:


"Činilo nam se da smo ih imali, ali nas je moja pogreška koštala gubitka utakmice. Nakon primljenoga gola više nismo bili u igri i nismo stvarali prilike. U drugom poluvremenu smo jako malo igrali momčadski, sve smo pokušali riješiti individualnim akcijama. Još smo uvijek velika momčad i borit ćemo se za naslov do kraja", rekao je Abate za Sky Sport.

Sada je definitivno jasno kako je Claudio Ranieri uspio posložiti Inter koja je spreman potpuno se uključiti u borbu za Scudetto. Nakon katastrofalnog starta Ranieri je preuzeo momčad doslovno na dnu ljestvice, a sada su svega šest bodova iza lidera Juventusa odnosno pet manje od Milana.

"Velikim koracima idemo naprijed. Bilo je važno svladati Milan jer nam će nam ova pobjeda dati samopouzdanje", rekao je Ranieri, dok je trener Milana Massimiliano Allegri mirno prokomentirao poraz:

"Ništa se bitno nije promijenilo osim što se Inter vratio u borbu za Scudetto. Odigrali su dobro i duboko se povukli. Bili su sa 10 igrača iza lopte, a mi smo ih pokušali izvući, no u tome nismo uspjeli."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.