TRANSFERI

Vratar Dinama završio je transfer u Italiju. Prošao je put od pacera do junaka

Screenshot: Facebook

ADRIAN ŠEMPER danas je u službeno postao novi igrač Chieva iz Verone, potpisao je ugovor do 2024. godine. Hrvatski vratar dosad je bio na posudbi u Veroni, a talijanski drugoligaš je bio zadovoljan njegovim igrama te je iskoristio pravo na otkup ugovora. 

Imao je Šemper i drugih ponuda, ali Chievo je klub koji u ovakvim dogovorima ima pravo prvokupa pa je za milijun i pol eura osigurao usluge sada već bivšeg vratara Dinama. 

"Sretan sam što ostajem ovdje. Bio je to moj klub od trenutka kad sam došao u Chievo, želja mi je ostvarena, sad mi ostaje još bolje raditi i trenirati da bih u budućnosti bio još bolji", izjavio je Šemper za službenu stranicu kluba.

Možda se ne zadrži dugo u Veroni

Niz talijanskih medija navodi kako bi Šemper, bez obzira na to što je tek potpisao s Chievo Veronom, vrlo brzo mogao napustiti taj klub jer je tijekom sezone zapeo za oko puno većim klubovima.

Šemper je za Chievo ove sezone branio u 25 utakmica, a u njih osam nije primio pogodak te je upravo on često istican kao glavni razlog zbog kojeg je Chievo još uvijek u igri za plasman u Serie A.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Naime, Chievo je sada osmi na tablici i drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za elitni rang talijanskog nogometa pa će imati priliku osigurati plasman kad se prvenstvo nastavi 20. lipnja. 

Označen kao pacer

Podsjetimo, Šemper je sjajno branio za juniorsku reprezentaciju na SP-u u Čileu prije pet godina, kad je Hrvatska izborila četvrtfinale. Uz Moru i Brekala, bio je prvo ime kadetske reprezentacije.

Tada 18-godišnji Šemper dobio je povjerenje Cice Kranjčara u Dinamu, a odluku bivšeg izbornika Hrvatske podržao je trener vratara Modrih Marijan Vlak. Šemper je kao budućnost kluba gurnut u Ligi prvaka, koju je Dinamo, u konkurenciji Juventusa, Seville i Lyona, završio na posljednjem mjestu bez bodova i uz tragikomičnu gol-razliku 0:15. Jedan od onih koji su platili cijenu katastrofalnog nastupa Dinama u eliti bio je baš Adrian Šemper.

Dečko koji je na Maksimir došao sa šest godina primio je neke pacerske golove, posebno se pamte oni protiv Juventusa u Zagrebu (0:4) i Rijeke na Rujevici (2:5), ali nije bio glavni krivac teškog posrtanja Dinama. Ipak, netko je morao platiti ceh, a najlakše je bilo riješiti se trenera i tinejdžera na golu. Cico je odmah nakon debakla u Rijeci podnio ostavku, a golman s iskustvom Lige prvaka poslan je na kaljenje u Lokomotivu. Sada se okolnim putem vraća na veliku scenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.