Vraća se igrač kojeg je Dinamo platio tri milijuna eura

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

LUKA STOJKOVIĆ (20) se oporavio od ozljede zadnje lože i trebao bi početi trenirati pod punim opterećenjem ovog tjedna, potvrđeno je Indexu. Stojković je obavio pregled magnetskom rezonancom koji je pokazao da je sve u najboljem redu. Opreza radi, obavit će se još neki dodatni pregledi da se nešto ne bi propustilo, ali čini se da je ozljeda stvar prošlosti.

Igrač koji je prošlog ljeta doveden u Dinamo kao veliko pojačanje iz Lokomotive u transferu vrijednom tri milijuna eura pokidao je križne ligamente na početku prošle sezone na zagrijavanju uoči utakmice protiv Rijeke i dugo se oporavljao od operacije. Krajem prošle sezone počeo je s laganim treninzima, nastupio 18 minuta zadnjem kolu protiv Rudeša (3:3), pa se opet lakše ozlijedio.

Propustio je tri tjedna priprema

Potpuno spreman dočekao je pripreme za ovu sezonu, ali je na samom početku, 5. srpnja, osjetio zatezanje u zadnjoj loži i propustio je čitav dio austrijskih priprema na kojima se Dinamo nalazio od 8. do 17. srpnja. Predviđala mu se pauza od tri do četiri tjedna, što se na kraju pokazalo točnim.

Od Stojkovića se u Dinamu ove sezone puno očekuje. Iako je došao Marko Pjaca, koji primarno igra na njegovoj poziciji, Stojković može igrati i u sredini i na deficitarnom desnom krilu. Do sada je upisao samo dva nastupa za Dinamo: 25 minuta protiv Sparte Prag na samom početku prošle sezone i spomenutih 18 minuta protiv Rudeša u zadnjem kolu.

Prethodno je u Lokomotivi odigrao 70 utakmica u kojima je zabio sedam golova i upisao 11 asistencija. Ima šest nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske, s Dinamom ga ugovor veže do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.