Vođa navijača Milana osuo paljbu po svojima: "Sram vas bilo!"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN je izgubio od Intera s 0:1 u devetom kolu Serie A. Užasnim Rossonerima presudio je Mauro Icardi u 92. minuti. No, više od poraza od najvećeg rivala, navijače boli stav momčadi Gennara Gattusa, koja je odigrala, ako se to tako i uopće može reći, jedan od najgorih derbija u posljednjih 10 godina, pa i povijesti uopće. Momčad gotovo nije stvorila pravu priliku, igrači su izgledali umorno i bezvoljno, a u drugom dijelu nisu željeli ići naprijed iako je puno bolji Inter fizički pao u nastavku.

Jednostavno, beskrvni Milan igrao je na bod, što mu se na kraju obilo o glavu u sudačkoj nadoknadi. Sve je to iziritiralo navijače, posebno one najžešće, pa je reagirao i vođa Curve Sud Milano Luca Lucci, koji je javno njihovu predstavu nazvao - sramotnom.

"Derbiji se igraju, ideš naprijed, boriš se, pljuješ krv, čak možeš i izgubiti dok je tako! Sinoć ništa od toga! Sram vas bilo sve! I one koji su bili na terenu, i one koji su vas postavili na teren i one koji su vam usadili u glavi da onakvi budete na terenu! Nema izgovora! Poštujte navijače! One, koji danima unazad ne spavaju zbog tenzije oko derbija! One, koji su na tribini od četiri sata popodne kako bi spremili koreografiju i dali vam vjetar u leđa! One, koji pjevaju čitavih 90 minuta i koji su danas bukvalno ostali bez glasa!", napisao je Lucci, pa poentirao...

"Naravno, i ne očekuje se drugo od onih koji istinski vole Milan! Fali vam milanizam! A mi očigledno tražimo vrijednosti koje su ovih dana samo san za nas!"

Sedmerostruki europski prvak već pet godina nikako da se vrati u Ligu prvaka, a kamoli bori za ozbiljne trofeje. Sve to pada teško armiji navijača jednog od najvećih klubova na svijetu, koji su se nagledali poraza i blamaža u posljednje vrijeme. No, očigledno je momčad izgubila i ono osnovno - osjećaj prema slavnom dresu i želju za borbom u svakoj utakmici.

"Mi smo ekipa vragova. Naše boje su crvena, poput vatre, i crna kao strah koji izazivamo u očima protivnika", rekao je osnivač kluba Herbert Kilpin 16. prosinca 1899. godine. A današnji Milan je očigledno sušta suprotnost svemu onome na čemu je građen. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.