Villeneuve se vraća u Formulu 1

JACQUES Villeneuve (39), bivši svjetski prvak u Formuli 1 na pragu je povratka u najelitnije automobilističko natjecanje na svijetu.

Svijet oktanskog cirkusa napustio je Villeneuve 2006. godine, a sada bi se mogao vratiti kao vozač Duranga, momčadi koja se trenutno natječe u GP2 Seriesu, Formuli 3000 i EGTS-u, a spremna je od sljedeće sezone kandidirati za ulazak u svijet Formule 1 kao 13. momčad skupa s Villeneuve Racingom.

"Zaista se nadam da ćemo uspjeti u našim namjerama. Zasad ne znam gdje bi bolid trebao biti napravljen, ali baza momčadi bit će u Venetu", rekla je Ivone Pinton, vlasnica Duranga.

Durango je kandidaturu za ulazak u svijet Formule 1 objavio u travnju, a očekuje se da će FIA (Međunarodna automobilistička federacija) kasnije ovog mjeseca razmotriti zadovoljava li neki od kandidata sve potrebne uvjete za pristupanje u natjecanje. Neka od velikih imena u svijetu automotosporta poput Prodrivea i Lole već su odbačeni zbog financijskih razloga.

Villeneuve je ranije za BBC rekao da "radi naporno na F1 projektu", ali nije želio otkriti više detalja.

Svjetskog prvaka iz 1997. godine s Williamsom se povezivalo kao potencijalnog vozača Stefan GP-a uoči aktualne sezone, ali momčad nije uspjela osigurati ulazak u Formulu 1.

Ukupno je u karijeri kanadski pilot pobijedio u 11 utrka, a osim za Williams vozio je za BAR Hondu, Renault i BMW-Sauber.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.