Vidić: Stojke mi duguje poklon, zbog moje gluposti je postao heroj!

"VELIKA je ovo pobjeda", govorio je emocijama ispunjeni Radomir Antić srpskim novinarima u JAR-u nakon što su Orlovi isprašili veliku Njemačku, najefikasniju momčad prvog kruga natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu.

> Nijemci ne znaju s Balkancima

> Srpski mediji: "Svaka čast momci, Srbija će znati da proslavi!"

> Nije bilo logično da moćni Srbi padnu bez ispaljenog metka

> Nijemci u šoku: Sranje, osramotili smo se protiv Srbije!

> Podolski: Nisam loše pucao penal!

> Beograd - Herceg Novi - Kosovo - Beč: Srbi slave diljem svijeta

"Teško je bilo, posebno u drugom poluvremenu jer smo bili opterećeni rezultatom i zato se nismo usuđivali jače krenuti u napad. Žao mi je što nismo postigli još jedan gol", kaže Antić u razgovoru za RTS. Srpski izbornik otkrio je kako je na poluvremenu svojim braničima savjetovao oprez. Još jedan žuti karton za Kolarova ili Ivanovića mogao je sve promijeniti...

"Najljepše je kako se ovi veliki ljudi odnose prema dresu koji nose"

"Rekao sam im da budu mnogo oprezniji i da nikako ne startaju na Nijemce pod svaku cijenu kako ne bi dobili crveni. Za Vidićevu ruku... Što reći; slična situacija kao u prvom meču, lopta iza leđa. Ipak je sve to dio igre. Morali smo iz toga izaći jači. Stojković nam je obranjenim penalom dao neophodnu mirnoću", kaže Antić pa poručuje:

"Srbijo, bit ćeš ponosna na svoju djecu. Ponosan sam na ove velike ljude. Mogli su igrati i bolje i lošije, ali kako se odnose prema dresu koji nose, to je nešto najljepše", rekao je Antić. Dočekalo ga je i pitanje o zdravstvenom stanju kapetana Dejana Stankovića, koji je teren napustio zbog ozljede u sudačkoj nadoknadi. "Nemoguće je još reći radi li se o težoj ozljedi", obavijestio je Antić srpsku javnost.

Lane: Spremni smo za najveća dostignuća

Milan Jovanović Lane, strijelac jedinog gola, nakon što je torpedirao Panzere poletio je visoko, poput pravog orla. "Ova ekipa sada je spremna za najveća dostignuća na Mundijalu. Bili smo jako opterećeni nakon poraza od Gane i dugi su bili ovi dani prije meča s Nijemcima. Željeli smo se vratiti na onaj kolosijek iz kvalifikacija i vratiti sve ono što nas je tada krasilo kao tim", rekao je Jovanović.

Jovanović je zahvalio svim suigračima na sjajnoj igri, posebno istaknuvši Vladimira Stojkovića: "Obraom penala dao nam je vjetar u leđa. On je tom obranom odlučio utakmicu. Igrali smo presing i stalno smo ih primoravali da kreću ispočetka. Trebala nam je veća aktivnost vanjskih i veznih igrača prema sredini, ali neki od njih nisu se mogli priključiti, poput Ivanovića i Kolarova koji su bili opterećeni žutim kartonima", kaže Jovanović.

Strijelac prvog gola samostalne Srbije na svjetskim prvenstvima priznao je kako je važnu ulogu odigrao i faktor sreće. "Pobijediti Njemačku nakon 37 godina i uopće jednu veliku ekipu na SP-u je velika stvar. Postali smo pravi tim, nemamo nikakve komplekse i spremni smo za još veća dostignuća", rekao je Jovanović.

Stojković: Nadigrali smo Njemačku

Fifa je igračem utakmice proglasila srpskog golmana Vladu Stojkovića, čija je obrana penala, složit će se i njegovi suigrači, bila presudni trenutak susreta. No, on je ipak nešto skromniji pa naglašava kako je kompletna momčad dala važan doprinos ovom povijesnom uspjehu.

"Svi zajedno smo došli do tri boda, sva 23 igrača i stručni štab. Drugih 45 minuta meča je trajalo kao dvije godine. Iako smo se branili u drugom poluvremenu, stvorili smo više šansi od njih. Slobodno možemo reći da smo ih nadigrali", tvrdi skromni Stojković.

Vidić: Stojke mi je dužan poklon, postao je heroj zbog moje greške

Nije se složio Nemanja Vidić. Štoviše, najveći superstar srpske reprezentacije Stojkoviću je u šali poručio kako mu duguje poklon. "Da nije bilo moje reakcije u kaznenom prostoru, on ne bi obranio penal", našalio se Vidić na svoj račun. Stoper je itekako svjestan da je njegovo nepotrebno igranje rukom moglo Orlove skupo koštati.

"Pao mi je kamen sa srca kada je Stojke obranio šut Nijemaca. To je bila moja greška, jer sam bio potpuno dezorijentiran kad sam igrao rukom. Na sreću, Stojković je fantastično reagirao. Nakon meča sam mu rekao da mu dugujem poklon. Upitao sam ga: 'Što hoćeš da ti kupim?' Ali sada, kad malo bolje razmislim, on meni zapravo duguje poklon. Pogledajte pažnju kojom je okružen. Postao je heroj", kroz smijeh je izjavio Vidić.

Ivanović: Posao još nije završen

Nešto ozbiljniji uspio je ostati drugi premijerligaš u Antićevom obrambenom bedemu. Branislav Ivanović "spušta loptu na zemlju" pa poručuje: "Ne smijemo poletjeti, posao još nije završen!" Iako će priznati da je osjećaj trijumfa nad Panzerima fenomenalan, Ivanović svojim suigračima poručuje da moraju ostati ujedinjeni i ponoviti igru iz meča protiv Njemačke.

"Bit će to velika bitka", kaže Ivanović, a nadovezao se i Vidić: "Sada je sve u našim rukama. Ne zanima nas gol-razlika, protiv Australije idemo na pobjedu". Vidić je podsjetio kako je Srbija protiv Gane igrala sporo, bez ideje, pod tremom... Sličan problem se pojavio i protiv Njemačke. "Imali smo igrača više, postigli gol i onda se povukli. Uplašili smo se i zato nismo iskoristili ostale šanse", rekao je Vidić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.