Vidić: Izbačen sam iz stana jer Zvezda nije plaćala najam. Ferguson se lomio oko mene

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

LEGENDARNI srpski nogometaš i bivši kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić gostovao je u emisiji Marija Stanića (Ne)uspjeh prvaka na Arena Sportu. Započeo je govoreći o aktualnostima. Nedavno se kandidirao za predsjednika Srpskog nogometnog saveza, no izgubio je od Dragana Džajića.

"U svakom klubu u kojem sam bio davao sam maksimum. Savezu sam ponudio svoje ime, kontakte koje imam u svijetu, tim koji sam okupio. Ja sam čist. Želio sam pomoći, nisam nimalo uvrijeđen, ali se nadam da će doći vrijeme i za neku novu energiju i promjene. Kada pričamo o nogometu, svi mi imamo društvenu odgovornost prema djeci, mladima, da ih odgojimo i naučimo pravim vrijednostima", započeo je.

Vidić: Izbacili su nas iz stana jer Zvezda nije plaćala stanarinu

"Cijela obitelj i susjedstvo navijaju za Crvenu zvezdu. U jednom sam trenutku imao mogućnost otići u Partizan na probu, ali nisam htio. Želio sam samo u Zvezdu. I ako ne mogu u Zvezdu, rekao sam da neću u Partizan", rekao je o svojim počecima pa nastavio:

"San mi je bio zabiti Partizanu pa otići na tribinu s navijačima i ne vratiti se na teren! Nisam ga ostvario. Istina, zabio sam gol Partizanu, ali na njegovom stadionu i trčao sam prema našim navijačima na drugu stranu te sam se umorio dok sam došao do našega golmana. Problemi u klubu? Izbacili su nas i iz stana jer Zvezda nije plaćala stanarinu."

Govorio o počecima u Manchester Unitedu

"Alex Ferguson me gledao protiv Francuske u Parizu. I kasnije mi je rekao da se lomio, bio je nesiguran i nije mogao vidjeti koliko mogu jer je on igrao s četvoricom otraga, a mi s trojicom i dosta defenzivnije nego Manchester United", otkrio je o prvim kontaktima s Unitedom pa dodao:

"Nakon godine i pol dana me uzeo. Najprije me kontaktirala Aston Villa, onda Liverpool, razgovarao sam s Rafom Benitezom, pa se 3-4 tjedna nismo čuli i tada me nazvao Ferguson i pitao želim li u Manchester. Nisam još znao tako dobro engleski da bih puno razgovarao sa suigračima, ali zanimalo ih je svašta jer nisu puno znali o meni. Bili su vrlo pozitivni, no teško se odmah nametnuti, čak sam u jednom trenutku pomislio da je to prevelik zalogaj za mene."

O Fergusonu kaže: "Uvijek se trudio biti ispred vremena. Kako je rastao klub, tako je rastao i on. Mislim da je ključna stvar što nije sve radio sam, dijelio je odgovornost i na pomoćne trenere i na igrače, davao je povjerenje svima. Spontan je i pozitivan. Još je važnije da je stvarao igrače, radio je na afirmaciji mladih igrača. Nije kupovao tim, stvarao ga je."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.