Video: Velez i Santos prošli u polufinale Cope Libertadores

NOGOMETAŠI argentinskog Velez Sarsfielda i brazilskog Santosa izborili su plasman u polufinale Cope Libertadores.

Velez, trenutno vodeća momčad argentinske Clausure, plasman među četiri najbolja izborio je već praktički u prvom susretu kada je slavio 3:0 domaću pobjedu nad paragvajskim Libertadom. U uzvratu je samo potvrđena dominacija Argentinaca koji su slavili s 4:2 uz dva gola veznjaka Maxija Moraleza. Po gol su za pobjedničku momčad dodali i bivši meksički reprezentativac Guillermo Franco, koji je u 86. zabio iz penala u povratničkom susretu nakon operacije koljena zbog koje je izbivao tri mjeseca, te Augusto Fernandez.

Santos je protiv kolumbijskog Once Caladasa sačuvao prednost 1:0 iz prve gostujuće utakmice odigravši 1:1 na stadionu Pacaembu u Sao Paulu. Neymar je zabio u 12. minuti za vodstvo domaćih, dok je u 30. izjednačio Wason Renteria. Pet minuta prije kraja Neymar je imao priliku donijeti Santosu pobjedu, ali je vratar Martinez obranio njegov udarac s bijele točke.

U preostala dva četvrtfinalna para plasman među četiri najbolja izborit će pobjednici susreta između urugvajskog Penarola i čileanske Universidad Catolice, te paragvajskog Cerro Portena i meksičkog Jaguaresa.

 

Cope Libertadores, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Libertad – Velez Sarsfield 2:4, ukupni rezultat 2:7

Santos – Once Caladas 1:1, ukupni rezultat 2:1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.