Esport

VIDEO Ovakvu krađu vremena još niste vidjeli u FIFA-i

Screenshot: FIFA 19

SVI koji su barem dio slobodnog vremena uložili u igranje PES-a ili FIFA-e pokušali su barem jednom sačuvati rezultat tako da kradu vrijeme. Obično se radi o kombinaciji kratkih i sigurnih dodavanja kojima se protivniku pokušava sakriti lopta. Međutim, igrač pod nadimkom Artigriezmann podigao je krađu vremena na potpuno novu razinu i to u kvalifikacijama za LAN turnir FUT Champions Cup. 

>Nikad više Hrvata nominirano za najbolju momčad godine u FIFA-i 19

Igrači FIFA-e pobjesnili su nakon što je snimka krađe vremena objavljena na Twitteru, pogotovo jer se radi o službenom meču, i većina njih se slaže kako bi EA Sports trebao nešto poduzeti po tom pitanju. Artigriezmann, kako doznajemo iz komentara, i inače koristi slične taktike kako bi pobijedio u utakmicama. Jedna stvar se mora priznati - to zaista dobro radi. Većina smrtnika bi vjerojatno pogriješila u nekom dodavanju i primila gol ili si ga sama zabila, ali ne i Artigriezmann. Pogledajte to umijeće. 

EA Sports svim silama pokušava profilirati FIFA-u kao vrhunski esport. Uz pomoć bogatih sportskih liga i klubova na dobrom su putu da to i naprave. Ali to neće biti dovoljno. FIFA, kao i brojne druge sportske igre, pati od potrebe da ima doticaj s realnošću za što u esportu nema nikakve potrebe. Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2, Fortnite ili Hearthstone nemaju baš nikakve veze sa stvarnim svijetom, ali su izvrsno napravljene i optimizirane igre te prije svega - balansirane. Pogotovo u odnosu na druge manje profilirane igre za više igrača. Utakmice u FIFA-i 19 uglavnom su skupina iskorištavanja propusta u igri, kao što su kick-off golovi i krađa vremena, a to podjednako smeta igračima i gledateljima, bez kojih nema esporta. Nema tu onog pravog nogometnog nadigravanja i pitanje je hoće li ga ikad i biti. S toliko kapitala iza sebe, FIFA će se sigurno dodatno etablirati kao esport, ali ovakvim pristupom teško da će biti u njegovom vrhu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.